Inici

El jardí de les Dominiques recupera l'essència de l'antic hort del convent i incorpora el disseny ceràmic

dissabte, 12 de juliol de 2014

El jardí de les Dominiques recupera l'essència de l'antic hort del convent i incorpora el disseny ceràmic

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat juntament amb el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, la remodelació i millora realitzada al jardí de les Dominiques. Uns treball que, "en tot moment", han respectat l'essència de l'hort del convent de les Mares Dominiques i on s'han incorporat elements innovadors i de disseny com els bancs de ceràmica de la firma Natucer. 

"El jardí de les Dominiques és un espai singular i emblemàtic de Vila-real. Des de l'equip de govern sempre hem estat molt sensibles a açò, per aquesta raó teníem clar que el jardí havia de recordar l'hort del convent que van crear les monges" ha afirmat l'alcalde de Vila-real, José Benlloch. Per la seua banda, el regidor ha explicat que s'han conservat arbres procedents de Sud-amèrica "ja que moltes monges procedien d'allí i van ser elles les que van poblar aquest hort de llavors", explica. "D'aquesta manera, es tracta d'un projecte d'enjardinament, convertit en una espècie de xicotet jardí botànic, amb arbratge i vegetació distinta, que li dóna una personalitat pròpia", destaca Valverde. 

"La segona de les intencions que teníem en aquest projecte és que es fera un jardí que utilitzara la gent, un jardí obert i adaptat a l'ús públic, amb zones de passeig, abundants ombres i àrees per al descans, pensat perquè el gaudesquen els veïns i no per als gossos" ha assenyalat l'alcalde. "Aquest és el primer jardí que tenim vídeovigilat, amb una pancarta informativa que, de moment, està resultant ser un èxit perquè no entren animals" valora.

El regidor ha explicat que els treballs en el jardí de la Dominiques han estat realitzats per empreses locals i les brigades municipals. Una actuació que ha comptat amb la reordenació de l'arbratge i la vegetació, s'ha instal·lat el reg per degoteig, que solucionarà els problemes de drenatge de l'aigua de pluges que provocaven grans tolls i la renovació de l'enllumenat.

L'altre valor destacat per l'alcalde i el regidor respecte al nou jardí és la seua situació. Ubicat enfront de la Biblioteca Universitària del Coneixement, seu de la Plana de la Universitat Jaume I de Castelló que alberga la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real "es crea un agradable espai lligat entre el patrimoni arquitectònic de la ciutat i la Universitat", detalla Valverde. "Per aquest motiu no només era important convertir aquest espai en un xicotet jardí botànic per als usuaris de la biblioteca i veïns, sinó alhora ser un referent i un aparador públic de totes les possibilitats que ofereix la ceràmica en els espais urbans" subratlla l'alcalde. Així, els bancs del jardí de les Dominiques se sumaran als ja instal·lats en el jardí de Sant Pasqual i a la instal·lació de la Maiorasga en una "clara aposta de l'equip de govern per l'ús urbà de la ceràmica més innovadora en els espais públics de la ciutat".

Una aposta que ha estat aplaudida pel director general de Natucer i president de Cevisama, Manuel Rubert, la firma que ha dissenyat els bancs ceràmics "per haver pensat en la nostra empresa per a la promoció dels bancs que ens han ajudat a projectar-nos en l'àmbit internacional, com per exemple la fotografia d'aquest jardí que està passejant per mig món" segons Rubert. "Agraïm que l'Ajuntament de Vila-real vulga en tot moment col·laborar amb la nostra indústria per a promocionar la ceràmica" ha destacat en un acte en el qual l'alcalde de Vila-real ha lliurat a l'empresari un llenç amb l'al·legoria sobre els orígens de Vila-real "com a reconeixement a la teua contribució a la innovació ceràmica i una mostra d'agraïment per la donació de l'estructura exposada en la mostra Trans/hitos en Cevisama 2013, ara situada al jardí de la Maiorasga de Vila-real".

Galeria multimèdia

Imatges

El jardí de les Dominiques recupera l'essència de l'antic hort del convent i incorpora el disseny ceràmic _3 El jardí de les Dominiques recupera l'essència de l'antic hort del convent i incorpora el disseny ceràmic _2 El jardí de les Dominiques recupera l'essència de l'antic hort del convent i incorpora el disseny ceràmic _1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es