Inici -> Àrees -> Educació -> Escola Oficial d'Idiomes

Vila-real porta al Ple una declaració institucional per a exigir a la Generalitat la construcció de l'Escola Oficial d'Idiomes

dissabte, 19 de juliol de 2014

L'Ajuntament de Vila-real va acordar dimecres passat en la Comissió de Serveis Socials portar al pròxim Ple ordinari una declaració institucional per a exigir a la Generalitat la construcció de la reclamada Escola Oficial d'Idiomes a la localitat. Un acord al qual s'ha arribat després de la proposta plantejada per la regidora d'Educació, Rosario Royo, en la qual s'insta a la Conselleria d'Educació a la creació "inmediata" de la futura EOI "per a poder absorbir la gran demanda que creix dia a dia a causa de la crisi i la necessitat que té la gent de formar-se per a aconseguir una eixida laboral".

Segons assenyala Royo, actualment, a l'aulari de Vila-real només és possible cursar anglés, francés i alemany, i en els tres idiomes s'imparteix el nivell bàsic i el nivell intermedi, "així que els alumnes que volen continuar els estudis han de desplaçar-se a Castelló". A més, només s'ofereixen 700 places, 350 places en anglés, 175 en francés i 175 en alemany "quan l'any passat va haver-hi més de 1.000 persones preinscrites" assenyala, "per tant és evident que la demanda supera amb escreix l'oferta", valora la regidora.

Per aquesta raó, "lamentem la falta de resposta de la Conselleria d'Educació a la demanda, tantes vegades sol·licitada per Vila-real i que deixa centenars de persones sense possibilitat de cursar idiomes, precisament en un moment en què la formació resulta tan rellevant per a encarar les necessitats laborals i quan l'aprenentatge és un dels complements més necessaris per a ser competitius", indica Royo.

"Hem reclamat a la Generalitat massa vegades que done resposta a les necessitats de Vila-real i que cree l'Escola Oficial d'Idiomes amb què es va comprometre amb els vila-realencs, però seguim sense rebre una contestació a les nostres demandes", critica la responsable de l'àrea. "Estem a juliol de 2014 i encara no tenim cap resposta per a totes aquelles persones que estan interessades a cursar idiomes a la nostra ciutat", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es