Inici -> Àrees -> Policia Local -> Mediació policial -> Notícies de mediació policial

Vila-real expandeix el seu model de mediació policial per Sud-amèrica a partir d'un nou conveni amb Brasil

dimecres, 23 de juliol de 2014

Firma del conveni de mediació amb Brasil

El model de mediació de la Policia Local de Vila-real continua avançant passos en la seua expansió i consolidació internacional per Sud-amèrica. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha formalitzat amb el secretari del Fòrum Mundial de Mediació, Helder Risler d'Oliveira, en representació del governador de Rondônia, Confucio Aires Moura, un nou conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-real i la policia de Brasil que permetrà consolidar la ciutat en l'àmbit de la formació en mediació i gestió de conflictes. 

L'acord se suma als ja signats amb la Policia de Colòmbia i Panamà per a l'intercanvi de coneixements i experiències relacionats amb la mediació. A més, divendres que ve la inspectora de la Policia Local i experta en mediació, Rosana Gallardo, impartirà una videoconferència a la Policia Metropolitana de Buenos Aires (Argentina), "interessada també a implementar la mediació policial al país", explica Gallardo. 

El nou acord aprofita l'estada de la delegació de Brasil a Vila-real per a assistir al curs especialitzat en mediació de la Policia Local i permetrà, entre altres qüestions, la formació en mediació i gestió de conflictes a més de l'intercanvi d'estudiants, docents i agents. "El projecte de mediació policial que va impulsar la Policia Local de Vila-real de manera pionera el 2004 ha fet que ens convertim en una ciutat referent a promoure la cultura del consens i la mediació en l'àmbit internacional", afirma l'alcalde, que recorda que el I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial celebrat el passat mes de gener a la ciutat "va fer que es multiplicaren les sol·licituds rebudes des de diferents països, sobretot de Sud-amèrica, perquè la policia municipal poguera traslladar els coneixements en mediació als seus agents i replicar el nostre model de treball als seus països". 

La delegació de l'Estat de Rondônia de Brasil va iniciar el curs especialitzat en mediació policial el passat 7 de juliol i tornarà al seu país el pròxim 8 d'agost, després de passar un mes de classes de mediació de la mà de la Policia Local de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Firma del conveni de mediació amb Brasil_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es