Inici -> Àrees -> Universitat Popular -> Notícies

La Universitat Popular dissenya la 58a campanya amb més de 500 places per a una trentena de cursos

tornar Imprimir

dijous, 31 de juliol de 2014

Sala de premsa, Educació

Rosario Royo presenta la 58a campanya de la Universitat Popular

La Universitat Popular dissenya la 58a campanya amb més de 500 places per a una trentena de cursos

La Universitat Popular ja té preparada la 58a campanya, que es desenvoluparà del 15 de setembre al 14 de desembre, amb més de 500 places per als 32 cursos, tallers i jornades que s'ofereixen i que abasten diferents àmbits del coneixement. La regidora d'Educació, Rosario Royo, ha donat a conéixer aquest matí l'oferta formativa d'aquesta nova convocatòria, que té obert ja el període de matrícula durant tot l'estiu "per a evitar les cues al setembre". Boixets i calats, ball, restauració de mobles, informàtica, cultura general, italià per a viatgers o les jornades de creació literària, la primera edició de les quals ha finalitzat amb la publicació d'una novel·la col·lectiva, són alguns dels cursets ja consolidats que tornen a oferir-se en la programació de tallers per a aquesta campanya.

Els 32 cursos i jornades s'estructuren en cinc àrees de coneixement: benestar, artesania, àrea humanista i de creativitat, agricultura i àrea tècnica, amb cursos com iniciació a Internet, el taller 'Fa temps que vas deixar d'estudiar? Recicla't', tècniques decoratives, italià i rus per a viatgers, sevillanes, teràpia amb el ball, hort urbà o els tallers més demandats i tradicionals de la Universitat Popular, com ara restauració de mobles, calats, boixets, tapissos, retalls, pintura ceràmica o conservació de mobles. "Tota aquesta programació ens permet abastar àrees de coneixement molt diverses i, d'aquesta manera, donar resposta a les diferents inquietuds de la població de Vila-real", assenyala Royo, que ha volgut destacar l'excel·lent acollida que tenen any rere any els tallers de l'àrea d'artesania i la consolidació que han experimentat les propostes de l'àrea humanista, introduïdes en les campanyes més recents. 

A més d'aquests cursos, afegeix la regidora, la Universitat Popular ha incorporat en els últims anys un altre tipus d'oferta amb l'objectiu de "difondre i promoure la cultura, els valors naturals o el patrimoni vila-realenc". La col·laboració en viatges culturals, el concurs de pintura a l'aire lliure o la constitució d'un club de lectura, al qual se li suma també enguany un club de música per als amants de la música clàssica són alguns exemples de les activitats de dinamització cultural que la regidora Rosario Royo pretén seguir impulsant també aquesta pròxima campanya. 

L'oferta formativa es completa amb els més de 150 cursos en línia que s'imparteixen a través de l'Aula Mentor, amb una matrícula de més de 100 usuaris que reben formació en àrees com informàtica, anglés, educació o salut. "Estem molt satisfets del resultat, ja que la majoria dels inscrits superen amb èxit els exàmens i opten per continuar la seua formació amb altres nivells o cursos en l'Aula Mentor", valora Royo.

La 58a campanya de la Universitat Popular manté obert tot l'estiu el període de matrícula, amb l'objectiu d'evitar les cues que es formen habitualment al setembre. "La Regidoria d'Educació no tanca per vacances, així que tots els interessats a participar en algun dels tallers poden passar per la Casa dels Mundina de 9.00 a 13.00 hores a inscriure's durant el mes d'agost", detalla. La regidora recorda, en aquest sentit, que només podran impartir-se aquells cursos que arriben almenys al 50% de la matrícula i que, en el cas que siga necessari, també es duplicaran els tallers més sol·licitats per a atendre la demanda.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es