Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de Déu de Gràcia

Les altes temperatures marquen unes festes de la Mare de Déu de Gràcia protagonitzades per l'alta participació i la tranquil·litat

dilluns, 15 de setembre de 2014

Final de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014

El tradicional castell de focs artificials va posar anit el punt i final a unes festes de la Mare de Déu de Gràcia marcades per les altes temperatures, la tranquil·litat i sobretot la massiva participació en els més de 230 actes que la Junta de Festes, penyes i entitats havien preparat en homenatge a la patrona de la ciutat. Tant el regidor de Festes, Xus Sempere, com el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, l'edil de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han fet una valoració altament positiva dels 10 dies intensos de festes viscuts a Vila-real. 

Entre els esdeveniments amb major nombre d'assistents destaca el concert gratuït de Camela a la plaça Major, per al qual es barallen xifres d'assistència "superiors a les 4.000 persones", assenyala Xus Sempere, "sobrepassant fins i tot les expectatives marcades per la Junta de Festes", afegeix Colás. L'altre esdeveniment d'èxit en aquestes festes ha estat el 71é Concurs de paelles per a penyes, amb més de 2.400 penyistes, "xifra que supera amb escreix les dades de participació de la cita gastronòmica més popular de les festes i avala, d'aquesta manera, el canvi d'ubicació del certamen, que per primera vegada s'ha celebrat a l'avinguda de la Murà", recorda Sempere. Un altre dels actes gastronòmics que continua superant, festes rere festes, les xifres de participació, és el sopar de germanor per a veïns i veïnes el segon dissabte de festes, que va comptar amb més de 1.800 persones, 200 més que al maig, "quan tradicionalment en les festes de setembre el nombre de participants disminueix", concreta l'edil de Festes. El concurs d'empedrats, amb més de 2.300 persones al Casal de Festes, i la consolidació del Recinte de la Marxa "com un dels espais més populars en permetre poder allargar la festa fins a altes hores de la matinada i evitar molèsties als veïns", són altres dels aspectes destacats de les festes. 

A l'elevada participació, se suma la tranquil·litat des del punt de vista de la seguretat ciutadana. En aquesta línia, l'intendent en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, detalla que hi ha hagut 34 queixes de veïns enfront de les 50 que va haver les festes de setembre de 2013. En total, s'han realitzat 15 denúncies, quatre per no estar registrades les penyes, tres per embrutar la via pública i vuit per causar molèsties al veïnat i "només després que la Policia Local els fera diversos avisos", agrega Nieto. Quant al bou al carrer, Nieto destaca el treball del director de festejos i la col·laboració dels voluntaris taurins per a garantir la normalitat al recinte de la vila, evitant l'accés de menors i de persones que no es troben en les condicions apropiades. 

Un altre dels balanços positius que deixen les festes de la Mare de Déu de Gràcia es refereix a la difusió del programa de festes, que, a més dels 12.000 llibrets repartits en els primers dies, suma les descàrregues des del web municipal i les visites a la versió mòbil elaborada pel Departament de Noves Tecnologies. En aquestes festes, la web http://programadefestes.vila-real.es ha comptat amb 21.460 visites, xifra que quasi duplica les 12.550 visites que es van donar en les festes de setembre de 2013 i més d'un 20 % superior a les de maig, en les quals es van comptabilitzar 17.508 visites.

Les imatges de les festes, en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Balanç de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014 Final de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014_2 Final de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2014_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es