Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Serveis Socials obri el termini per a sol·licitar les beques de menjador escolar per al curs 2014-2015

dijous, 18 de setembre de 2014

La Regidoria de Serveis Socials ha obert ja el termini per a la presentació de les sol·licituds de beques de menjador municipals, a les quals pot accedir tot l'alumnat d'infantil i primària de Vila-real que prèviament haja sol·licitat la beca de menjador de la Conselleria. D'aquesta manera, amb les beques municipals, per a les quals l'Ajuntament de Vila-real destina 61.750 euros, Serveis Socials completa les ajudes de la Generalitat per a arribar a subvencionar el 100% del cost del menjador escolar i "garantir la correcta alimentació i nutrició dels nostres xiquets i xiquetes".

La regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro, assenyala en aquest sentit que "mitjançant aquesta convocatòria de beques, Serveis Socials fa una tasca importantíssima en completar les beques autonòmiques, de forma que es pretén subvencionar el 100% de la beca a l'alumnat, ja que Conselleria el màxim que aporta es de 3,94 euros per xiquet i dia, mentre que l'Ajuntament de Vila-real completa la beca fins als 4,25 euros per xiquet i dia que és el preu màxim que la Generalitat estipula per als menjadors escolars". També, tal com va ocórrer l'any passat, des de Serveis Socials es potencia que aquells menors que solament obtinguen una beca al 70% de Conselleria, puguen gaudir de la gratuïtat total del menjador, ja que s'assumeix amb la beca municipal la resta de la despesa fins al preu màxim estipulat per Conselleria.

"Serveis Socials de Vila-real destina una partida de 61.750 euros per aquest concepte, ja que la correcta alimentació dels nostres escolars és fonamental i ara per ara és la millor eina amb la que compta el municipi per a lluitar contra la pobresa infantil", apunta Àlvaro. "Gràcies a l'esforç i diners de vila-realencs i vila-realenques, estem evitant casos greus de desnutrició infantil i garantint un desenvolupament correcte a menors que d'altra banda no tindrien assegurada una dieta mínima diària", reconeix l'edil de l'àrea. "Per això", afegeix, "en els últims anys les beques municipals s'han multiplicat en quantia i també en nombre de xiquets i xiquetes becats". De fet, fins al 2012 solament gaudien d'aquesta beca alumnes de col·legis concertats i d'infantil, mentre que ara l'ajuda "és universal i abasta a tots els centres docents, tant públics com concertats, de la ciutat en els nivells d'infantil i primària". 

Les bases de les beques municipals de menjador escolar s'han publicat avui al Butlletí Oficial de la Província, una publicació que obri el període de presentació de sol·licituds. Les peticions per a beneficiar-se de les ajudes poden formalitzar-se, mitjançant instància general, en el departament d'Atenció i Tràmits de l'Ajuntament de Vila-real fins al 17 d'octubre de 2014.

Consulta en aquest enllaç les bases de la convocatòria de beques de menjador i descarrega't ací la instància per a sol·licitar l'ajuda municipal.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es