Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local de Vila-real porta a terme controls de detecció de drogues als conductors per a prevenir accidents

dijous, 25 de setembre de 2014

La Policia Local de Vila-real porta a terme controls de detecció de drogues als conductors per a prevenir accidents

La Policia Local de Vila-real ja està portant a terme els primers controls per a detectar el consum de drogues entre els conductors. Així ho han anunciat el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo i l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, qui han donat a conéixer la nova mesura que serà aplicada pels 35 agents que acaben de rebre formació específica per a poder realitzar aquest tipus de proves durant tot l'any.

El funcionament del nou test consistirà en una prova salival que es farà als conductors a través de la qual es detectarà si s'ha consumit alguna substància. Un aparell que distingeix si el consum és de cocaïna, cànnabis, èxtasi, heroïna, amfetamines o metamfetamines. A més hi haurà una segona anàlisi, amb la cadena de custòdia i conservació establida, que serà remesa a un laboratori per a confirmar el resultat. 

Les multes, en cas de donar positiu, ascendeixen a 1.000 euros a més de suposar la pèrdua de sis punts del permís de conduir i, en cas de negativa, es tramitaria com un delicte contra la seguretat viària. Nieto ha assenyalat que les proves es practicaran tant en campanyes específiques com en controls rutinaris i que, en alguns casos, estaran vinculades també a la prevenció en el consum d'alcohol. "Encara que principalment es faran els caps de setmana no cal oblidar que els efectes d'algunes substàncies poden durar entre dos i cinc dies" ha especificat el cap de la Policia Local.

"Es tracta d'una nova eina preventiva amb la intenció de contribuir a una major seguretat viària" ha destacat el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo "la intenció última d'aquesta mesura és garantir la seguretat dels veïns i, en tant que siga possible, evitar accidents", ha afegit.

Durant la formació del curs, homologat per l'Ivaspe, els 35 agents van fer controls un dia laboral a les 12 del migdia i, de les 15 proves realitzades, dues van donar positiu.

Galeria multimèdia

Imatges

La Policia Local de Vila-real porta a terme controls de detecció de drogues als conductors per a prevenir accidents _2 La Policia Local de Vila-real porta a terme controls de detecció de drogues als conductors per a prevenir accidents _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es