Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real porta al Ple una iniciativa ciutadana per a la regulació de la gestació subrogada a Espanya

diumenge, 28 de setembre de 2014

L'Ajuntament de Vila-real porta a Ple una iniciativa popular, impulsada per l'Associació per a la Gestació Subrogada a Espanya, perquè el Parlament debata la subrogació de la gestació a Espanya. Per a això, la sessió comptarà amb la intervenció de representants de l'Associació per a la Gestació Subrogada, que explicaran durant cinc minuts en què consisteix aquest mètode de reproducció assistida i la importància que té aconseguir la seua regulació.

"Aquesta és la primera vegada en la història que els mateixos afectats defensaran en un Ple la seua proposta", assenyala el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, qui recorda que el passat 27 de febrer ja van aconseguir l'aprovació per unanimitat del Consell de Participació Ciutadana perquè la iniciativa fóra debatuda pels regidors en sessió plenària. "Aquest fet que demostra que la participació a Vila-real és representativa i vinculant, en fer possible que les demandes i propostes que parteixen dels mateixos ciutadans arriben al Ple" indica Ochando. L'edil destaca que, aquesta és la segona vegada que una proposta del Consell es debat en el Ple."Des de l'equip de govern hem treballat molt en els últims anys per a crear els organismes, mecanismes i instruments necessaris perquè la democràcia a Vila-real no només siga representativa sinó participativa", manifesta el regidor. 

La proposta arreplega la intenció de donar suport a la recollida de signatures que està portant a terme l'Associació per a la Gestació Subrogada a Espanya i al mateix temps facilitar el procés de recollida de signatures entre la ciutadania perquè aquesta iniciativa legislativa popular puga presentar-se en el Congrés dels Diputats per al seu debat i aprovació.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es