Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

Les Biblioteques de Vila-real inicien el curs escolar amb 56 activitats infantils d'animació a la lectura

dimecres, 1 d'octubre de 2014

Contacontes en la Biblioteca

El Departament de Biblioteques ha programat en l'inici del curs escolar un total de 56 activitats d'animació lectora per al trimestre d'octubre-desembre, amb la finalitat de continuar rendibilitzant al màxim els centres bibliotecaris i promoure l'hàbit de la lectura entre els xiquets i xiquetes vila-realencs. Des del dia 6 i fins al 8 d'octubre, en horari de 16.30 a 20.30 hores, els centres bibliotecaris infantils (Secció Infantil de l'avinguda de Pius XII i agències de lectura de Solades i El Pilar) obriran les inscripcions als tallers d'animació lectora, que es portaran a terme entre el 13 d'octubre i el 4 de desembre. 

Les sol·licituds d'inscripció es poden recollir ja als centres infantils o es poden descarregar de la web de la Biblioteca. Les novetats per a aquest trimestre són els programes Contes i sons (xiquets i xiquetes de 2 i 3 anys) i Laboratori d'imatges i lletres (4 i 5 anys), en horari de 17.30 a 18.30 hores. A més, continuarà realitzant-se l'activitat de Bebeteca Contes i bolquers per als més menuts (menys de 2 anys), en aquesta ocasió els dimarts a l'agència de lectura El Pilar. 

En principi cada sol·licitud podrà optar a una sessió un dia de la setmana, amb possibilitat d'una segona opció si algun grup, d'un màxim de 20 xiquets, queda incomplet. Per a poder assistir a les activitats és necessari ser soci lector i reunir lectopunts a partir dels préstecs de llibres; cada quatre llibres trets en préstec atorguen l'accés a una activitat. També serveixen els lectopunts acumulats al llarg d'enguany. Com ja és costum, s'ha d'adjuntar a la sol·licitud una fotografia de carnet recent. 

D'altra banda, a principis d'octubre, s'enviarà a tots els centres escolars una carta que ofereix visites guiades a la Secció Infantil i les agències de lectura del Pilar i Solades al voltant de la campanya d'animació lectora Coneix la Biblioteca, que es realitzarà de gener a març de 2015 en horari de 15.30 a 16.30 hores, una visita a la setmana per cada centre bibliotecari. La campanya està adreçada a l'alumnat de primer de primària i els xiquets i xiquetes que participaran en cada visita seran entre 20/25 (una classe). En les visites es mostrarà als assistents el funcionament i les normes dels centres bibliotecaris, la distribució d'espais, fons, informació sobre les activitats que es porten a terme, llibres recomanats, etc. 

A més, els centres bibliotecaris també promouran la lectura a través de guies temàtiques, entre les quals destaquen la dedicada a Virginia Woolf a la Biblioteca Central i les de Halloween i Sherlock Holmes als centres infantils. 

Pel que fa a la secció Dossiers vila-realencs de la web de la Biblioteca aquest trimestre commemora els 50 anys de la creació de la parròquia dels Evangelistes, el desé aniversari de la defunció del periodista Catalán Mínguez i el 600 aniversari de la visita a Vila-real del papa Luna, Benet XIII, per la qual cosa s'afegirà a aquesta secció de la web una selecció d'articles i informacions sobre aquests temes i personatges.

Galeria multimèdia

Imatges

Contacontes en la Biblioteca_1 Tallers d'animació lectora_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es