Inici -> └rees -> Agricultura -> NotÝcies d'agricultura

Vila-real aposta per l'agricultura ecol˛gica i el negoci verd amb els dos primers cursos de l'UJI a la Seu de la Plana

dijous, 2 d'octubre de 2014

Presentaciˇ dels cursos d'agricultura ecol˛gica i negoci verd

La Biblioteca UniversitÓria del Coneixement acollirÓ els dos primers cursos que la Universitat Jaume I de Castellˇ impartirÓ a la Seu de la Plana de Vila-real. Amb el tÝtol 'Sostenibilitat i agricultura ecol˛gica' i 'Viabilitat d'oportunitats de negocis verds', la seu universitÓria de la Plana es convertirÓ "en un centre de reflexiˇ te˛ric per˛ tambÚ prÓctic que ajudarÓ a materialitzar la voluntat emprenedora de totes aquelles persones que estan interessades en l'agricultura i que busquen una eixida i una oportunitat de negoci, que siga rendible i puga generar riquesa i ocupaciˇ", ha destacat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, durant la presentaciˇ d'ambdˇs cursos, juntament amb el president de la Fundaciˇ Caixa Rural, Enric PortalÚs; el regidor de Solidaritat, Cooperaciˇ i Integraciˇ, Alejandro Moreno, i els professors de l'UJI i coordinadors dels cursos, Andreu Blesa i Leonor Lape˝a. 

"Els cursos", explica PortalÚs, "pretenen ser una nova oportunitat de negoci a partir de l'agricultura tradicional i, alhora, obrin una nova via a l'agricultura ecol˛gica i al negoci verd que els interessats en aquest Ómbit podran completar grÓcies al curs de Viabilitat d'oportunitats de negoci verd, en el qual es mostraran les diferents opcions estratŔgiques que poden tenir els seus negocis per a aconseguir posicionar-se en el mercat". 

"Des de l'Ómbit universitari pensem que Ús necessÓria una reactivaciˇ de l'agricultura tradicional basada en els principis de sobirania alimentÓria, del comerš just i el consum", afirma a aquest respecte la professora de l'UJI i coordinadora del curs Sostenibilitat i agricultura ecol˛gica, Leonor Lape˝a. "El model agroalimentari en aquests moments Ús insostenible, tant des d'un punt de vista social com mediambiental i, per tant, Ús necessari un canvi cultural i filos˛fic en aquest sentit", afegeix. En aquesta mateixa lÝnia, l'edil Moreno ha volgut recordar el treball que realitza l'Ajuntament "per les noves formes de producciˇ agrÝcola i, concretament, en tot all˛ que tinga a veure amb la seguretat alimentÓria en l'Ómbit  internacional i comercialitzaciˇ d'aquests productes".

Per la seua banda, el professor de l'UJI i coordinador del curs Viabilitat d'oportunitats de negocis verds assenyala que, durant les sessions, "es proporcionaran les eines necessÓries perquŔ les persones amb una idea de negoci puguen analitzar la viabilitat estratŔgica i comercial de la seua futura empresa i garantir que pot competir en el mercat i que hi ha un mercat per a elles". A mÚs, el seminari inclourÓ visites a empreses verdes de la provÝncia de Castellˇ. 

Per a accedir als cursos, que s'impartiran de gener a maig del pr˛xim any, no es necessita una titulaciˇ prŔvia. Les classes es desenvoluparan els divendres per la vesprada o el dissabte al matÝ per a facilitar l'assistŔncia a totes aquelles persones interessades en aquest camp. El preu de matrÝcula de cada curs, ambdˇs patrocinats per l'Ajuntament de Vila-real i la Caixa Rural, Ús de 195 euros i comptaran amb unes bonificacions per als socis de la Caixa Rural. El perÝode d'inscripciˇ ja estÓ obert i es pot accedir a tota la informaciˇ en la pÓgina www.postgrau.uji.es.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es