Inici -> Àrees -> Policia Local -> Mediació policial -> Notícies de mediació policial

Vila-real forma 25 policies de tota la Comunitat com a mediadors amb el primer curs d'especialització de la FVMP

dilluns, 6 d'octubre de 2014

Curs d'especialista en mediació policial de la FVMP_3

L'Escola de Formació de la Policia Local (Efopol) de Vila-real obri avui les classes del primer curs d'Especialista en Mediació Policial, un curs pioner que ja es va testar aquest estiu amb la formació en mediació d'una delegació de Brasil i que torna a convertir Vila-real i la seua Policia Local en un referent en la mediació com a via dialogada per a la resolució de conflictes des de l'àmbit policial. El curs, que imparteix la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), compta amb 110 hores lectives i formarà en mediació un total de 25 agents procedents de tota la Comunitat Valenciana i fins i tot un policia de Brasil. "Es tracta de l'únic curs d'aquestes característiques que s'ofereix en tot el territori autonòmic i la FVMP ha triat Vila-real per a impartir-lo, com no podia ser d'altra manera, per la solvència i l'aposta pionera de la nostra Policia Local per la mediació", valora l'alcalde, José Benlloch. 

La formació es dividirà en quatre blocs o mòduls, abasta aspectes com la motivació, la gestió de la convivència o el marc jurídic en el qual pot desenvolupar-se la mediació policial. La realització de dinàmiques i pràctiques, amb un total de 20 hores formatives, completa els mòduls del curs, la superació del qual suposarà l'obtenció del certificat en Especialista en Mediació Policial homologat per l'Ivaspe.

"La nostra Policia Local és tot un referent, tant en l'àmbit nacional com internacional en la cultura de la pau i la incorporació de la mediació al treball policial. Ho vam demostrar en el seu moment amb la creació de la primera Unitat de Mediació del país, que ha demostrat que pot aconseguir resultats excel·lents en la resolució de conflictes, i també des de l'àmbit acadèmic i de reflexió, de la mà del I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que va resultar també tot un èxit de participació i repercussió", recorda l'alcalde. "Ara", afegeix, "l'Escola de Formació de Policia Local pren el testimoni d'aquesta aposta per la mediació policial, amb un curs d'especialització únic i pioner amb el qual, a més de consolidar el nostre lideratge en aquesta matèria, contribuïm a expandir una filosofia de la pau i l'eixida dialogada als conflictes tan necessària en l'època actual". 

Benlloch ha volgut agrair a la FVMP la seua aposta per Vila-real i per contribuir a la difusió d'aquesta metodologia, així com a la Policia Local, en particular a la coordinadora del curs i responsable de la Unitat de Mediació, Rosana Gallardo. La inspectora serà una de les professores del curs, juntament amb el cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, l'intendent Ramón Martínez, els psicòlegs Jordi Pérez i Pascual Benet i Helena Pérez, llicenciada en Dret. La plantilla de professors del curs la completen col·laboracions com les de la professora de l'UJI Carmen Lázaro, el fiscal en cap de l'Audiència Provincial de Castelló, José Luis Cuesta, i els oficials Adrián Herrero, Gregorio Requena i Juan Sánchez Mundo. El curs es desenvoluparà des d'aquesta mateixa vesprada i fins al 10 de desembre en l'aula formativa de la Prefectura de la Policia Local.

Galeria multimèdia

Imatges

Curs d'especialista en mediació policial de la FVMP_2 Curs d'especialista en mediació policial de la FVMP_1 Curs d'especialista en mediació policial de la FVMP
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es