Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local intensificarà del 13 al 19 d'octubre els controls de drogues al volant en una nova campanya de prevenció

diumenge, 12 d'octubre de 2014

Controls per a la detecció de drogues

La Policia Local de Vila-real intensificarà en els pròxims dies la vigilància del consum de drogues al volant, en una nova campanya que es desenvoluparà del 13 al 19 d'octubre. La realització d'aquest tipus de test és possible després que la Policia Local haja instaurat i normalitzat el procediment per a la detecció i tractament dels casos de positiu en controls de substàncies estupefaents, psicotròpiques i anàlogues, amb l'objecte de reduir riscos en la circulació. 

La Policia Local adverteix que conduir després del consum de substàncies psicoactives és un fet freqüent a Espanya que arriba a 12 de cada 100 conductors, tal com mostren els resultats del Projecte DRUID, projecte que estudia la prevalença de consum d'alcohol i drogues entre els conductors. A més, la memòria que anualment realitza l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses a una mostra de morts en accident de trànsit, constata que el 2013 quatre de cada 10 conductors morts en accident de circulació van resultar positiu en sang a drogues i psicofàrmacs o alcohol. 

Davant aquestes dades, la Policia Local ha incorporat recentment a les seues eines per a la prevenció i la seguretat viària, després de rebre formació específica en aquest àmbit, la realització de proves salivals que permeten detectar el consum de substàncies. De moment, i des de la implantació d'aquest tipus de controls a Vila-real, ja han estat set els conductors denunciats per donar positiu en drogues. La denúncia comporta una multa de 1.000 euros i la pèrdua de 6 punts. 

Amb l'objectiu de seguir incidint en els controls preventius tant d'alcohol com de drogues entre els conductors, la Policia Local de Vila-real intensifica durant una setmana, del 13 al 19 d'octubre de 2014, aquest tipus de controls, de manera que qualsevol conductor pot ser sol·licitat per a realitzar un test d'alcohol o de drogues a qualsevol hora del dia. Es posarà especial èmfasi en els col·lectius policonsumidors, aquells conductors que es posen al volant i que consumeixen habitualment alcohol i drogues. 

A més, per a afavorir el coneixement dels riscos que impliquen les drogues, des del passat mes d'octubre, els conductors que han comés una infracció relacionada amb les drogues o l'alcohol, a més de rebre la resolució de la sanció, se'ls informa a través d'imatges i un breu text dels efectes que aquestes substàncies provoquen en la conducció.

Galeria multimèdia

Imatges

Informació sobre els efectes de les drogues en la conducció_1 Informació sobre els efectes de les drogues en la conducció
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es