Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

L'enderrocament i adequació de la casa de barri de la Sénia resoldrà els problemes "d'anys" d'aluminosi a la seu veïnal

dimarts, 14 d'octubre de 2014

Visita a l'associació de veïns La Sénia_2

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i els regidors de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, i Territori, Emilio M. Obiol, han visitat aquesta vesprada l'associació de la Sénia per a traslladar als veïns el projecte elaborat per tècnics municipals per a donar solució a la casa de barri, afectada per aluminosi. El projecte suposarà l'enderrocament de la zona de l'edifici amb aquest problema i l'adequació de la nau annexa com a dependències per a l'ús dels veïns. El solar que quedarà després de l'enderrocament es condicionarà com a àrea verda, com a prolongació del jardí del Pou d'Amorós. 

"L'estat de la seu de la Sénia ha estat una de les nostres principals preocupacions en aquest barri de la ciutat, encara que lamentablement diverses qüestions legals han impedit que fins ara poguérem donar una solució com mereix el barri a una problemàtica que l'associació de veïns arrossega des de fa molts anys", recorda l'alcalde. "Amb el projecte actual, donem resposta a les demandes dels veïns del barri però, sobretot, garantim la seguretat perquè puguen portar a terme les activitats i reunions habituals i fem possible que els veïns de la Sénia continuen mantenint una casa que va ser construïda pels mateixos veïns del barri i que és, per tant, de gran valor emotiu per a tots ells", afegeix. 

El projecte, tal com explica el regidor de Territori, suposarà l'enderrocament de la zona afectada per aluminosi i la resta de la nau, la demolició de la qual aconsellen els tècnics municipals per qüestions de seguretat. La zona que quedarà després de l'enderrocament s'enjardinarà, de manera que es donarà continuïtat al parc del Pou d'Amorós, al costat del qual se situa l'Associació de Veïns de la Sénia. En la nau annexa al local que es pretén enderrocar, que forma part també de l'edifici social, es realitzaran treballs de rehabilitació i condicionament. Els treballs suposaran l'adequació d'una superfície d'uns 214 metres quadrats com a seu veïnal amb espai per a magatzem, sales i despatxos. 

"Des de l'àrea de Participació Ciutadana, sempre ens hem mostrat molt sensibles a les necessitats d'aquest barri. La nostra principal prioritat ha estat en tot moment garantir la seguretat dels veïns de la zona i que pogueren desenvolupar les activitats amb les màximes garanties", assenyala Ochando. En aquesta línia, tant el regidor de l'àrea com el de Territori assenyalen que "el projecte que hem traslladat avui a l'associació de veïns dóna resposta a aquestes dues necessitats fonamentals, al mateix temps que permetrà incrementar l'àrea verda al barri". "Hem volgut presentar als veïns el projecte per a recaptar les seues impressions i, per descomptat, que puguen també incorporar millores a la que serà en breu la seua nova casa", conclou Ochando.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a l'associació de veïns La Sénia_1 Visita a l'associació de veïns La Sénia
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es