Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Territori repartirà 20.000 quilos de taronges de Vila-real entre els escolars de 15 col·legis per a promoure el consum local

dijous, 23 d'octubre de 2014

Presentació de la campanya 'Taronges del meu poble a l'escola'

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha presentat la campanya 'Taronges del meu poble a l'escola', adreçada als alumnes de 15 centres escolars de primària en els quals s'arribaran a repartir prop de 20.000 quilos de taronges procedents dels horts d'una dotzena de productors de Vila-real. L'objectiu és promoure, fomentar i despertar l'hàbit del consum diari de la fruita local entre la ciutadania. 

La campanya començarà dilluns que ve, 27 d'octubre, i estarà en marxa fins a l'1 de març. Cada 15 dies, l'Ajuntament, a través dels joves productors, portarà fins als col·legis caixes de taronges de les finques dels mateixos agricultors locals, que aprofitaran la visita al centre per a oferir una xarrada als estudiants sobre agricultura i la professió. "Es tracta d'una campanya que fomenta el consum de la taronja del terme, promou i dignifica la professió, ajuda els joves productors locals i inculca, entre les generacions més joves, l'hàbit saludable de consumir taronges diàriament", detalla Obiol. En aquest sentit l'enginyer agrònom Hèctor Manrique, responsable de l'organització d'aquesta campanya, explica que, per a facilitar el consum entre els xiquets i xiquetes, "es lliuraran taronges de calibre menut, fàcils per a menjar de forma autònoma".

A més, la campanya es completa amb un concurs de dibuix sobre l'agricultura a Vila-real que arribarà a tots els centres educatius de la ciutat que participen en aquesta iniciativa, tant públics com concertats. Els xiquets i xiquetes més menuts hauran de fer un dibuix i els alumnes de 4t, 5é i 6é de primària, una redacció. Es repartirà també, amb la col·laboració de la cooperativa Real Export, suc de taronja natural entre els alumnes, per a donar-los a conéixer el sabor de la fruita local i se'ls explicaran els beneficis. Monitors disfressats amb forma de taronja portaran a terme representacions i activitats d'animació per tots els col·legis i explicaran d'on vénen les taronges i per què és tan sa menjar-ne. A més, els alumnes podran visitar horts propers al centre escolar acompanyats pels productors locals.

"És una iniciativa que promou la compra de la fruita tradicional de Vila-real, que convida els més menuts a apreciar el producte natural, de la terra, fresc, de quilòmetre 0 i d'immillorable qualitat, que fomenta a més un consum intergeneracional", conclou el responsable de Territori.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es