Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Vila-real crea les primeres ajudes en educació infantil de 0 a 3 anys amb 16.000 euros per al curs 2014-2015

dilluns, 3 de novembre de 2014

Rosario Royo presenta les ajudes per a educació infantil

Les famílies amb fills de 0 a 3 anys de Vila-real podran acollir-se, per primera vegada, al nou programa d'ajudes econòmiques en educació infantil que ha posat en marxa la Regidoria d'Educació, dirigida per l'edil Rosario Royo. En total, l'Ajuntament destina 16.000 euros per a la matrícula i les quotes corresponents per al curs 2014-2015, una quantitat que permetrà ajudar 32 famílies, amb una subvenció de 500 euros per fill o filla, ja siguen usuaris de l'única escola infantil municipal, El Solet, o d'algun dels vuit centres privats homologats per a impartir docència infantil de Vila-real.

"Per a nosaltres, és una prioritat garantir la igualtat d'oportunitats", subratlla Royo, qui destaca que, "amb aquestes ajudes, el consistori fa una aposta decidida per la igualtat de condicions en l'accés al primer cicle d'infantil i canalitza adequadament la conciliació entre la vida familiar i laboral dels pares, mares o tutors". D'aquesta manera, totes les famílies empadronades a Vila-real amb fills de 0 a 3 anys matriculats en algun dels nou centres d'educació infantil no obligatòria de la ciutat i que reunesquen les condicions contemplades en la subvenció, podran acollir-se a aquestes ajudes i presentar la sol·licitud en el registre general del consistori del 10 al 20 de novembre.

"L'import d'aquesta beca, que subvencionarà prop del 50% del desembors mitjà de les famílies amb fills, únicament es podrà destinar al finançament dels costos corresponents a la matrícula i quotes relatives a l'escola d'educació infantil, de manera que qualsevol altre ús significaria la retirada d'aquesta ajuda", recorda l'edil. Els interessats hauran d'acreditar haver sol·licitat plaça escolar i, en cas que s'haja efectuat el pagament de la matrícula o alguna de les mensualitats, també s'hauran de presentar les factures corresponents. La baremació de les sol·licituds tindrà en compte la renda anual familiar a més de la inscripció de l'alumne en una escola infantil autoritzada per la Conselleria.

"Amb aquesta ajuda, pretenem facilitar i afavorir l'escolarització infantil dels més menuts, independentment dels recursos econòmics de les seues famílies, ja que considerem que és molt important el procés de socialització en aquesta etapa. Per això, com a Administració més propera a la ciutadania, hem dissenyat aquestes subvencions que permeten la lliure elecció del centre educatiu per part dels pares que tenen fills en edat d'accedir al primer cicle d'educació infantil", assenyala Royo. La regidora recorda que les ajudes municipals són complementàries a les beques que atorga la Generalitat Valenciana, "que enguany destina 600.000 euros menys" en aquest concepte. 

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es