Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil reprén els simulacres d'evacuació als centres educatius de Vila-real amb l'inici del curs escolar

dijous, 6 de novembre de 2014

Simulacre d'emergències al Botànic Calduch_5

Amb l'inici del curs escolar, el Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real ha tornat a reprendre la programació dels simulacres d'evacuació als centres educatius de la ciutat. El primer col·legi on s'ha recreat una situació hipotètica d'emergència ha estat el Botànic Calduch, amb la participació d'uns 420 escolars amb edats compreses entre els 3 i 12 anys. 

Els simulacres d'evacuació són organitzats pels centres escolars que sol·liciten l'ajuda i col·laboració de Protecció Civil. Així, els responsables de Protecció Civil programen dos dies en cada centre que serviran per a formar a la comunitat educativa en els protocols d'emergència que cal aplicar en cas d'incendi o altres emergències i minimitzar les situacions de risc. 

El programa s'inicia amb les xarrades informatives a directors i professors dels centres per a ajudar-los a clarificar les funcions que cadascú ha d'assumir en aquest tipus de situacions. Posteriorment, serà el personal docent qui traslladarà als alumnes les directrius de manera que els estudiants puguen identificar amb facilitat els passos a seguir en cas d'una emergència que provoque la necessitat d'evacuar el centre. També el servei del telèfon 112 participa en els exercicis d'evacuació per a comprovar el correcte funcionament de tots els protocols i verificar si les dades que es transmeten són correctes. Finalment, amb la direcció del centre, es concreten els resultats i es proposen les modificacions que s'estimen oportunes. Es comprova el temps d'alarma, el temps que dura l'evacuació del centre, la resposta dels serveis externs i el temps que tarden a actuar una vegada s'arriba al lloc de l'emergència. 

"Els simulacres permeten comprovar que professors i estudiants han aprés les directrius però també posen a prova els serveis d'emergència i els temps de resposta davant aquest tipus d'eventualitats", recorda el tècnic de Protecció Civil, Ismael Solsona., qui anima els centres de la ciutat "a concertar les dates per a poder portar a terme aquestes sessions d'actuació preventiva perquè el personal del centre tinga uns coneixements bàsics i poder actuar d'una manera organitzada i ordenada davant una emergència". 

El programa de simulacre d'evacuació comença a desenvolupar-se als centres amb l'inici del curs escolar, a l'últim trimestre de l'any, i finalitza abans de Nadal.

Galeria multimèdia

Imatges

Simulacre d'emergències al Botànic Calduch_4 Simulacre d'emergències al Botànic Calduch_3 Simulacre d'emergències al Botànic Calduch_2

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es