Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Més de 750 vila-realencs trien les propostes dels primers pressupostos participatius oberts a tota la ciutadania

dilluns, 10 de novembre de 2014

Un total de 758 persones, segons les primeres estimacions provisionals, han pogut triar aquelles propostes veïnals que consideren més importants per a la ciutat per a ser incloses en els pressupostos participatius de 2015 que, per primera vegada, s'han obert a tots els veïns i veïnes de Vila-real. "Estem molt satisfets de la participació que hi ha hagut davant un sistema pioner, posat en marxa per primera vegada a la ciutat", expressa el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, que concreta que, segons els estudis realitzats a l'inici d'aquest tipus de processos participatius, "estem per damunt de la mitjana d'altres localitats amb una una participació que es considera òptima en un procés en què la gent ha votat, per primera vegada, de manera individual". 

De les 758 persones que han votat, la majoria són dones i la mitjana d'edat està en 43 anys. "Pràcticament totes les votacions s'han fet per Internet; només dues persones han votat en Atenció i Tràmits", detalla Ochando, que ha volgut deixar clar que "de moment són dades orientatives". "Ara queda verificar i comprovar bé les dades i determinar si hi ha algun vot nul", afegeix.

El sistema de votació popular es va posar en marxa el passat 27 d'octubre i ha estat obert fins al diumenge 8 de novembre, de manera que totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Vila-real han pogut triar les accions i obres que es poden realitzar amb els recursos del pressupost participatiu de 2015. Així, a través d'un sistema de votació presencial o en línia, els ciutadans han pogut accedir a un resum detallat de les 32 propostes d'actuació que havien plantejat les més de 30 associacions i entitats que van participar en el IV Fòrum de Pressupostos Participatius.

El regidor ha incidit en la importància "d'un procés que busca la participació directa de la ciutadania per a enriquir el funcionament de la vida pública". En aquest sentit, Ochando avança la intenció de l'equip de govern "de seguir donant passes i ampliar les eines de participació per a acostar la gestió municipal a tots els veïns de Vila-real".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es