dimecres, 12 de novembre de 2014
Les V Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real han viscut aquesta vesprada una de les seues cites més esperades: el concurs i degustació popular de la tradicional olleta de la Plana, per a la qual s'havien preparat unes 500 cassoles de fang típiques de les jornades. Un total d'11 restaurants han participat enguany en el concurs (nou en categoria tradicional i dos, en innovadora), els resultats del qual es donaran a conéixer en l'acte de clausura de les jornades.
Els restaurants La Olivereta, Lluïsos, El Gaucho, El Racó de Pepa, Hostal Sant Joan, Ca Àlex, Juani, Panegre i Casino s'han enfrontat amb les receptes més tradicionals, mentre que El Miso i Al d'Emilio opten al premi a la millor olleta innovadora. Tots ells han hagut de conquistar els paladars d'un jurat professional format per Alberto Font, professor de l'Escola d'Hostaleria de Castelló; Rafael Portolés (Restaurant Portolés); la presidenta de l'Associació de Mestresses de Vila-real, Conchita Ibáñez, i Francisco González, crític gastronòmic. La deliberació del jurat s'ha guardat en un sobre tancat i segellat, de manera que no es farà pública fins a la gala de clausura i lliurament de premis.
Després del concurs, els establiments participants, a més d'El Taronger i Cal Dimoni, han oferit a tots aquells que s'han apropat a la plaça de la Vila una degustació de les millors olletes que els restaurants locals preparen amb motiu d'aquestes V Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real.
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es