Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Serveis Socials completa 456 beques de menjador al 100 % i bat el rècord d'ajudes concedides

dilluns, 17 de novembre de 2014

Mònica Àlvaro informa de la concessió de beques de menjador

Les beques municipals de menjador que atorga l'Ajuntament de Vila-real permetran enguany completar el 100 % de l'ajuda de 456 xiquets i xiquetes de la ciutat. La regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro, ha donat a conéixer aquest matí unes dades que, gràcies a la nova modificació de l'Ordenança municipal aprovada fa uns mesos, "suposen una xifra rècord pel que fa a les concessions de beques". "En total, seran 456 menors qui gaudiran enguany d'una beca de menjador al 100 %", recalca l'edil. 

Aquestes beques municipals cobriran el servei íntegre de menjador i es desglossen en diferents tipus d'ajudes. Del total de beques concedides, 258 seran subvencions que complementen la diferència de les ajudes que atorga la Conselleria d'Educació, que cobreixen un cost de 3,94 euros enfront dels 4,25 euros del preu del menjador fixat per als col·legis públics. "Com ens preocupa què passa en aquells casos en els quals la família no pot assumir la diferència, Serveis Socials es fa càrrec d'aquest 0,31 euros diaris", detalla Àlvaro. El mateix passa amb 165 menors als quals la Conselleria ha concedit una beca del 70 %. "En aquests casos", argumenta l'edil, "l'Ajuntament també es fa càrrec de la diferència fins a arribar al preu màxim establit per menjador i dia".

"A més de complementar aquestes ajudes, hem fet tots els possibles per a poder arribar a totes aquelles famílies que han quedat pròximes però que no han obtingut la beca de la Conselleria", assenyala la responsable de Serveis Socials. "L'Administració autonòmica és cada vegada més restrictiva a l'hora de concedir aquestes beques i, per això, també serà l'Ajuntament qui cobrirà la necessitat d'aquestes famílies que han quedat fora de la baremació de la Generalitat", afegeix. "En definitiva, podem dir que abastem tots aquells casos en els quals la Conselleria no assumeix el cost íntegre de la beca i ens fem càrrec de nous casos per a assegurar-nos que els xiquets i xiquetes tinguen el seu menjar fix durant tot el curs", manifesta l'edil, per a qui la correcta alimentació dels menors a Vila-real és "una prioritat màxima" en la qual s'han centrat "molts esforços". 

"Així, en el curs 2010-2011, quan estava governant el PP, només es va concedir beca de menjador a 68 xiquets i xiquetes. El 2011-2012 serien 77, gràcies a un augment de pressupost de la Regidoria; en el 2012-2013 continuem incrementant la partida i assolim la xifra de 221 beques, que va seguir creixent el 2013-2014 fins a les 283; finalment, aquest curs seran 456 xiquets i xiquetes de Vila-real els que tindran una beca municipal de menjador garantida", explica la regidora. Per a poder arribar a aquesta xifra rècord, la inversió ha passat dels 47.459 del 2010-2011 als 65.000 euros pressupostats enguany. "Açò suposa un 570 % més respecte a l'última gestió del Partit Popular, que demostra quina és la prioritat per a l'Ajuntament de Vila-real, els nostres xiquets i xiquetes i rescatar famílies que en aquests moments tan difícils estan passant per serioses dificultats", conclou la responsable de Serveis Socials.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es