Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

El Congrés Nacional de Biblioteques concedeix al Servei de Biblioteques de Vila-real la distinció de Bones Pràctiques

tornar Imprimir

dimarts, 18 de novembre de 2014

Sala de premsa, Cultura

El Congrés Nacional de Biblioteques concedeix al Servei de Biblioteques de Vila-real la distinció de Bones Pràctiques

El VII Congrés Nacional de Biblioteques, celebrat a Badajoz del 12 al 14 de novembre, patrocinat pel Ministeri de Cultura, les comunitats autònomes i la Federació de Municipis i Províncies, ha concedit al Servei de Biblioteques de Vila-real el distintiu de Bones Pràctiques, entre els projectes bibliotecaris més innovadors de tot Espanya. El procés s'ha realitzat sense convocatòria prèvia i atenent a projectes que les biblioteques desenvolupen  per iniciativa pròpia. Per al cas de les biblioteques valencianes, ha estat la Direcció General de Biblioteques de la Generalitat la que ha seleccionat tres biblioteques per tenir iniciatives rellevants de potenciació bibliotecària i foment de la lectura. La de Vila-real ha estat una d'elles. 

El reconeixement extern al treball bibliotecari de Vila-real ha vingut aquesta vegada a través de la Biblioteca en línia. La "bona pràctica" de la Biblioteca de Vila-real que ha estat presentada en el Congrés és l'elaboració periòdica de dossiers literaris temàtics a través de la seua pàgina web. Amb la denominació de Tresors Digitals, s'arrepleguen obres relacionades amb el tema triat amb accés al text en línia; en alguns casos també es proposa l'accés a audiollibres de les obres presentades i a pel·lícules inspirades en aquestes obres. En tots els casos, les obres presentades pertanyen al domini públic. Els objectius són familiaritzar els ciutadans amb el concepte de domini públic promocionant els fons de les biblioteques digitals d'accés lliure, legal i gratuït a través d'Internet. 

La publicació de cada dossier es desenvolupa en quatre fases: investigació bibliogràfica detallada, redacció del dossier amb la recerca dels enllaços a les obres, organització del treball en el sistema de gestió de continguts i posterior publicació i difusió, tant en el taulell de la Biblioteca com a través de les xarxes socials. La realització d'aquest contingut bibliotecari no suposa cap cost econòmic afegit al pressupost de la Biblioteca. 

Els últims dossiers literaris que s'han incorporat al web de la Biblioteca de Vila-real han estat els relacionats amb la Primera Guerra Mundial, el món antic en la narrativa occidental de 1750 a 1935 i els precursors del còmic.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es