Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Serveis Socials ajuda 228 xiquets i xiquetes de la ciutat amb una beca per a l'adquisició de material infantil

dijous, 27 de novembre de 2014

La Regidoria de Serveis Socials ha becat 228 xiquets i xiquetes dels tres primers cursos d'infantil dels centres públics i concertats de la ciutat per a l'adquisició de material infantil. "Aquestes beques, per un valor de 50 euros, s'atorguen a menors amb escassos recursos econòmics i tenen la finalitat d'aconseguir que els receptors de la subvenció puguen disposar, com la resta dels seus companys, de materials escolars en els cicles d'infantil", explica la responsable de l'àrea, Mònica Àlvaro. 

A falta de la revisió de possibles al·legacions a la llista provisional, la Regidoria de Serveis Socials lliura, per segon any consecutiu, aquestes beques destinades a cobrir "les necessitats educatives més elementals dels menuts de la ciutat". "Mentre que l'any 2013 es van lliurar 206 beques, enguany s'ha arribat a què 228 xiquets i xiquetes de la localitat tinguen assegurat el material fungible necessari per a desenvolupar la seua educació", afirma Àlvaro. 

"Els cicles d'infantil sempre han quedat fora de l'accés de les ajudes que abans es lliuraven per a compra de llibres, ja que la Conselleria d'Educació no les considerava necessàries", explica la regidora, "no obstant això, des de Serveis Socials coneixem de primera mà la necessitat de moltes famílies que no poden comprar els utensilis escolars necessaris per als seus fills i pensem que aquestes beques són prioritàries per assegurar una correcta igualtat d'oportunitats a les aules", afegeix l'edil de Serveis Socials. "És molt dur saber que la precarietat de les famílies de Vila-real impedeix que els més menuts puguen assistir a classe i tenir al seu abast els retoladors, colorins, gomes, llapis, etc, que necessiten. Pensem que cal garantir una igualtat formativa en les aules", assenyala la regidora.

En concret, seran els col·legis els que percebran els 50 euros en metàl·lic corresponents a cada menor beneficiari de la beca per a la compra d'aquest material. Així mateix, Àlvaro recorda que, des del 22 de novembre i fins al proper 17 de desembre, està obert el termini perquè AMPA i centres escolars de la ciutat presenten els seus projectes i opten a les subvencions de Serveis Socials per a la creació, foment i manutenció de bancs de llibres, unes ajudes encaminades també a afavorir la igualtat educativa a les aules.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es