Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real vigilarà els horts per a evitar i prevenir els robatoris de taronges en plena campanya citrícola

diumenge, 7 de desembre de 2014

El Grup Rural de la Policia Local i la Unitat de Resposta Policial iniciaran dimarts que ve i fins al dia 21 de desembre una campanya especial de vigilància i prevenció de robatoris de taronges en el terme municipal de Vila-real. La campanya incidirà en el robatori de clemenules, coincidint amb la campanya de recol·lecció d'aquesta varietat de cítrics. Aquesta és la segona campanya que porta a terme la Policia enguany, després de la realitzada al mes de març, centrada en la varietat navelate. 

El dispositiu especial constarà de dues fases. En la primera d'elles es comprovarà in situ si els treballadors que estan recol·lectant el fruit en els horts estan autoritzats i, si escau, l'empresa per a la qual treballen. En aquest cas, el cap de quadrilla haurà de presentar la documentació que acredite d'on han arreplegat el producte i quina és la seua destinació. En segon lloc, i conjuntament amb la URP, es portaran a terme controls de trànsit. Aquests dispositius especials es desplegaran sobretot en els accessos a zones d'horts, incidint en els controls a vehicles en diferents punts estratègics de les partides del terme. En aquests casos, la campanya controlarà que l'origen i destinació de la mercaderia que transporten els vehicles que duen les taronges des dels camps de cultiu fins als magatzems siga lícit. 

La finalitat d'aquesta nova campanya de prevenció de la Policia Local de Vila-real és controlar i identificar el trànsit de persones, turismes, furgonetes i camions que accedeixen a zones d'horts per a evitar que persones no autoritzades sostraguen cítrics en l'època de major intensitat de la campanya agrícola. Per aquesta raó la Policia Local sol·licita la cooperació de totes les persones implicades en el correcte desenvolupament de la campanya i la col·laboració ciutadana davant qualsevol sospita que s'estiga cometent un delicte en els camps de cítrics.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es