Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

La primera Cavalcada de Reis d'Interés Turístic comptarà enguany amb quatre espectacles de carrer de les companyies locals

tornar Imprimir

dimecres, 10 de desembre de 2014

Tradicions, Sala de premsa, Joventut

Presentació de la progarmació de Nadal i Reis de Joventut Antoniana 2014-2015

La primera Cavalcada de Reis d'Interés Turístic comptarà enguany amb quatre espectacles de carrer de les companyies locals

La Cavalcada de Reis de Vila-real, declarada l'agost passat Festa d'Interés Turístic Provincial, compleix 87 anys. Per a celebrar aquest "important" reconeixement s'ha preparat una programació especial que comptarà, entre les seues novetats, amb quatre espectacles de teatre de carrer, dos d'ells estrenes preparades per a l'ocasió, protagonitzats per les companyies locals Xarxa Teatre, Visitants, Scura Splats i La Fam, que seran les encarregades d'acompanyar i amenitzar la cavalcada organitzada per Joventut Antoniana. 

"En ser un any especial hem preparat també una programació d'acord a aquest reconeixement i per a això hem volgut comptar amb les companyies de teatre de carrer de Vila-real, convertides ja en tot un referent internacional", afirma el regidor de Joventut, Xavier Ochando, qui ha presentat aquest matí la programació de Nadal i Reis de Joventut Antoniana, acompanyat del regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, i el president de l'entitat, Pasqual Vilanova. "La Cavalcada de Reis va comptar l'any passat amb l'assistència d'unes 12.000 persones, segons dades de la Policia Local, una xifra que confiem a superar enguany", assenyala Ochando, qui avança que "el repte ara és seguir treballant per a aconseguir que la Cavalcada de Reis siga declarada Festa d'Interés Turístic Autonòmic". 

Els actes de Nadal i Reis començaran el dia 26 a les 11.00 hores a la plaça Major, amb l'arribada dels missatgers reials. El mateix dia, a les 18.30 hores, se celebrarà el Pregó de Reis a càrrec de Joaquín Monzonís a l'Auditori Músic Rafael Beltrán. Els dies 2, 3 i 4 de gener els voluntaris de Joventut Antoniana arreplegaran les comandes al convent dels Franciscans perquè la nit del 5 de gener i el dia de Reis els xiquets de Vila-real puguen tenir els seus regals. El 5 de gener, a partir de les 19.00 hores tindrà lloc la Cavalcada de Reis, que recorrerà les avingudes de Pius XII, La Murà i Francesc Tàrrega i els carrers d'Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, Raval de Sant Pasqual i Major Sant Jaume fins a arribar a la plaça Major, on Ses Majestats es dirigiran a tots els xiquets i xiquetes de Vila-real des de la balconada de l'Ajuntament. 

"A Vila-real, la Cavalcada no només és la festa i la il·lusió de l'arribada dels Reis d'Orient sinó que, en ser una festa organitzada per una associació com Joventut Antoniana, permet revertir tot aquest esforç en la importantíssima tasca social que realitza l'entitat al llarg de tot l'any. La Cavalcada de Joventut Antoniana es converteix així en un multiplicador social", valora Ochando, qui recorda que l'aportació del departament municipal a Joventut Antoniana, a través d'un conveni de col·laboració anual, "s'ha incrementat i accelerat al màxim en els últims anys fins a arribar als 25.000 euros". Per a poder col·laborar amb aquesta "important tasca social", Joventut Antoniana posarà a la venda en aquesta campanya les tradicionals bossetes de casques i avellanes elaborades pels forns locals, que permeten a més descarregar des del mòbil el popular Tirorí tirorí a través d'un codi QR. 

La distribució de pins amb la imatge dels Reis o els encàrrecs per al repartiment de regals són altres de les activitats preparades per a arreplegar fons i ajudar a les famílies amb menys recursos de la ciutat. Una tasca que, tal com assenyala el president de Joventut Antoniana, els va permetre atendre 170 famílies l'any passat i 99 fins a la data de hui. En aquesta mateixa línia, Batalla incideix en "el caràcter solidari tan característic de la Cavalcada de Joventut Antoniana, ja que tot el que s'aconsegueix és destinat a l'atenció de les persones que més ho necessiten".

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

Cavalcada de Reis, Festa d'Interés Turístic Provincial
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es