Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

Les biblioteques de Vila-real oferiran a partir de gener el préstec gratuït de més de 2.000 títols de llibres electrònics

dilluns, 15 de desembre de 2014

Presentació del servei de préstec de llibres electrònics

Les biblioteques de Vila-real estrenaran a partir de gener un nou servei: el préstec gratuït de llibres electrònics que permetrà als usuaris accedir a més de 2.000 títols e-books. "Els lectors dels centres bibliotecaris disposaran, per primera vegada, d'una col·lecció de llibres i audiollibres electrònics amb novetats editorials de tot tipus de gèneres que anirem ampliant progressivament", assenyala el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, qui aquest matí ha presentat el nou servei juntament amb la tècnica de Biblioteques Christine Sétrin.

Per a accedir-hi, les persones hauran de comptar amb el carnet de soci, tant els lectors adults com els menors de 14 anys, i una adreça electrònica. A més, els usuaris no han d'estar sancionats per ser lector morós ni tenir devolucions endarrerides. Cada soci podrà descarregar en préstec fins a un màxim de tres llibres electrònics. 

"És un pas més per a modernitzar el Servei Municipal de Biblioteques", expressa l'edil, "ja que sabem que cada vegada existeix més públic que llig en diferents dispositius". "D'aquesta forma, pretenem facilitar l'accés als e-books a tot el públic en una gran varietat de suports: lectors de llibres electrònics, ordinadors, telèfons mòbils o tauletes tàctil", detalla.

L'accés a la nova plataforma digital, denominada eBiblio, es realitza a través del número de soci que figura en el carnet i la contrasenya associada subministrada juntament amb el document identificatiu. En la pàgina inicial el lector trobarà una selecció de llibres recomanats i novetats al costat d'un menú amb les seccions del catàleg. Els socis es podran descarregar les obres a través d'Internet o llegir-les en streaming durant 21 dies. A les tres setmanes, els llibres deixaran d'estar accessibles als dispositius. Cada lector disposarà d'una secció 'El meu compte', en la qual podrà consultar la gestió dels seus llibres, les seues reserves i els seus dispositius enllaçats. 

La plataforma eBiblio és un projecte del Ministeri de Cultura gestionat a través de les comunitats autònomes amb la participació de les biblioteques públiques, d'accés en línia legal i gratuït a la lectura. La col·lecció inicial que ofereix el Ministeri consta de 1.500 títols, amb un apartat d'audiollibres. A aquest lot inicial la Generalitat Valenciana ha afegit 500 llibres en valencià. 

Per a ampliar la informació d'aquest nou servei es pot consultar la pàgina web de la Biblioteca  o a l'enllaç eBiblio del Portal de Biblioteques Valencianes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es