Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real aprova la normativa del Consell de Participació Ciutadana per a enfortir la participació veïnal en la gestió municipal

dilluns, 22 de desembre de 2014

Ple ordinari de 22 de desembre de 2014_2

El Ple Municipal de Vila-real ha aprovat per unanimitat la normativa interna del Consell de Participació Ciutadana que regularà el funcionament d'aquest òrgan de participació. "L'objectiu d'aquest nou reglament és millorar i fer més eficient la relació entre la ciutadania i l'Ajuntament, a través de l'aplicació d'eines de transparència i participació perquè veïns i veïnes puguen incidir en la política local", explica el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, que a més indica que "aquesta serà la primera vegada que el Consell de Participació Ciutadana dispose d'un reglament intern". 

"Avui és un dia important per a Vila-real, ja que l'aprovació d'aquesta normativa significa segellar i assegurar-nos una autèntica participació ciutadana en la vida pública de la nostra ciutat", assenyala Ochando. "A partir d'ara", afegeix, "la participació veïnal en la gestió municipal no dependrà de la voluntat d'un govern determinat, sinó que hem establit una normativa, acordada amb les entitats cíviques de Vila-real, per a garantir aquesta intervenció i continuar avançant amb el nostre compromís de participació i transparència en la política local". "Aquesta normativa que avui hem aprovat suposa un full de ruta que dotarà de més agilitat el Consell. S'hi estableix un calendari de reunions, es dóna més protagonisme a les associacions en definir com han de ser inclosos els assumptes en l'ordre del dia, major capacitat de decisió amb les comissions de treball i una major flexibilitat amb l'establiment d'un quòrum que reforce i evite la desactivació com va succeir en la legislatura passada", explica el regidor. 

"Aquesta iniciativa és una conseqüència de la política que estem portant a terme des del departament des de fa temps. Volem que els ciutadans participen dia a dia en les qüestions i assumptes que pertoquen el nostre municipi perquè creiem en una democràcia participativa", agrega Ochando. En aquest sentit, el regidor recorda que la nova normativa comprén també la posada en marxa de l'Escó Ciutadà o el Consell de Xiquets i Xiquetes. 

El document aprovat és el resultat final del treball de diversos mesos i ha estat elaborat per una comissió formada per membres del Consell de Participació Ciutadana. Tots els partits han coincidit a destacar "el caràcter positiu i enriquidor que suposarà aquesta normativa per a la vida política de la ciutat". 

A més, el Ple ha aprovat per unanimitat el nou Reglament del Cementeri Municipal i han estat aprovades les propostes de renúncia al càrrec dels regidors del PP Ramón Tomás i Juan Luis Fabregat.

Galeria multimèdia

Imatges

Ple ordinari de 22 de desembre de 2014_1 Ple ordinari de 22 de desembre de 2014
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es