Inici

Vila-real constitueix la Fundació de Sant Pasqual per a promoure i difondre els valors, cultura i patrimoni de la basílica

divendres, 2 de gener de 2015

La Fundació ProMonestir i Basílica de Sant Pasqual comença a caminar amb el nou any després de la seua constitució jurídica, signada aquesta mateixa setmana, en escriptura pública davant notari. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, va rubricar el dimarts, juntament amb el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, membres de l'Associació Amics del Pouet del Sant i representants de la Comunitat de Germanes Clarisses de Sant Pasqual i de la Diputació l'escriptura que atorga entitat jurídica a una fundació que persegueix "promoure la cultura, el patrimoni i els valors relacionats amb el monestir i la basílica de Sant Pasqual, un dels centres religiosos més apreciats i també un dels conjunts artístics més notables de la província del qual els vila-realencs ens sentim, sens dubte, orgullosos", detalla Benlloch. 

Després de la signatura de l'escriptura, la Fundació de Sant Pasqual es constituirà formalment en un acte públic del qual prendran part els patrons fundadors i entitats vinculades a l'entitat. L'alcalde de Vila-real assumeix la presidència del patronat de la Fundació, del qual formaran també part el president de la Fundació Caixa Rural i l'associació Amics del Pouet del Sant, en qualitat de vicepresident i secretari, a més del president de la Diputació, el regidor delegat de Turisme, Emilio M. Obiol, dos membres de la Comunitat de Clarisses, altres tres membres d'Amics del Pouet, un representant de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals i un altre de l'Institut Valencià de la Música, dependents de la Generalitat Valenciana.

"Amb la creació d'aquesta fundació, totes les administracions i entitats vinculades a Sant Pasqual ens unim al voltant de la figura del nostre patró i l'importantíssim patrimoni artístic i cultural del conjunt de monestir i basílica", assenyala Benlloch, qui recorda que entre les finalitats de la nova entitat es troben fonamentalment el foment de la cultura, les arts i el patrimoni religiós de Sant Pasqual, també com atractiu turístic del municipi i la província de Castelló. 

En concret, els estatuts de la Fundació ProMonestir i Basílica de Sant Pasqual preveuen el desenvolupament d'actuacions destinades al foment de la música i l'art, a través de concerts de carilló, de l'òrgan i corals, aprofitant per a això un dels conjunts de campanes i carilló més importants d'Europa. També es promourà el patrimoni, a través d'exposicions del fons del Museu del Pouet del Sant o peces cedides i s'establiran col·laboracions amb conservatoris de música de la Comunitat i altres entitats que ho sol·liciten amb una finalitat educativa, a més de promoure visites al monestir i basílica, garantir l'accés a persones amb mobilitat reduïda i fomentar la cura i potenciació de tot allò relacionat amb el conjunt de Sant Pasqual. 

"La presència, el valor i l'estima de Vila-real cap a Sant Pasqual transcendeixen l'àmbit merament religiós per a adquirir una rellevància social, cultural i patrimonial en la qual, a partir d'ara, seguirem aprofundint a través de la Fundació", conclou l'alcalde. Per a fer possible la constitució d'aquesta entitat, la Fundació de Sant Pasqual, sense ànim de lucre, naix amb un capital de 30.000 euros, dels quals l'Ajuntament aporta el 50%. La Caixa Rural, amb 5.000 euros, i l'Associació Amics del Pouet, amb 10.000 euros, completen l'aportació per a fer possible el naixement de la fundació.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es