Inici

Vila-real duplica els indicadors i incrementa en més de 25 punts el grau de transparència municipal el 2014

tornar Imprimir

dissabte, 3 de gener de 2015

Cooperació, Solidaritat i Integració, Noves tecnologies, Sala de premsa

Vila-real duplica els indicadors i incrementa en més de 25 punts el grau de transparència municipal el 2014

L'Ajuntament de Vila-real ha incrementat en més de 25 punts el grau de transparència en la gestió municipal i ha duplicat el compliment dels indicadors de transparència establits per l'organització Transparència Internacional per als ajuntaments des que es va posar en marxa el Pla de Transparència Municipal el 2014. "La revisió dels índexs de transparència municipal al tancament de l'any permet concloure que el consistori vila-realenc supera àmpliament l'objectiu del 50% marcat quan vam posar en marxa el pla, arribant ja al 58,75%", assenyala el regidor de Solidaritat, Integració i Cooperació Internacional, Alejandro Moreno, responsable de la coordinació del programa. En concret, l'estudi realitzat al tancament de l'exercici revela el compliment de 50 dels 80 indicadors que fixa TI com a determinants del grau de transparència en els municipis. 

"Durant aquest any hem vingut desenvolupant un treball important per a incrementar el grau de transparència en la gestió municipal, per a apropar encara més la institució de l'Ajuntament als veïns i veïnes de la ciutat i facilitar-los l'accés a tota la informació i documentació d'interés general", assenyala Moreno. Referent a això, el regidor recorda que a principis de 2014 es va realitzar un estudi de diagnòstic per part d'una entitat externa que va permetre conéixer el grau de transparència del consistori i la seua comparativa amb els nivells de 2011, a l'inici del mandat municipal. Les conclusions d'aquest estudi van servir de base per a l'elaboració d'un Pla Municipal de Transparència que, a més de la millora en el compliment d'indicadors, ha permés també formar el personal tècnic municipal en aquest àmbit i obrir el procés a la ciutadania a través de la celebració d'unes jornades i la recollida d'informació en línia. 

Fruit d'aquest treball, el portal de transparència municipal publica a dia de hui els enllaços de 50 indicadors (43 totals i 7 parcials), que suposen un 58,75% dels establits per Transparència Internacional. "Aquests resultats, que per descomptat volem seguir millorant, no haurien estat possibles sense el compromís i l'esforç dels tècnics dels diferents departaments municipals, en particular Noves Tecnologies, per anar incorporant al portal municipal la documentació perquè qualsevol ciutadà puga accedir a les dades de l'Administració local", afegeix el responsable de l'àrea. 

L'evolució en el grau de transparència municipal ha estat progressiva i ascendent des del mes de juny de 2011. A l'inici de la legislatura, el nombre d'indicadors que es complien era només de 14 (el 17,5%), enfront dels 25,5 que es van comptabilitzar a l'inici del Pla de Transparència (31,87%) i els 50 que es compleixen en l'actualitat. "El nostre compromís és seguir avançant per aquesta mateixa línia per a fer de la transparència un eix de l'acció de govern, de manera que els ciutadans puguen accedir fàcilment a tota la informació del seu interés i puguen conéixer de manera directa qüestions que els afecten", conclou Moreno.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es