Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real commemora aquest cap de setmana el 309é Aniversari de la Crema de la ciutat

tornar Imprimir

dimecres, 7 de gener de 2015

Tradicions, Sala de premsa

Presentació dels actes en commemoració de la Crema de Vila-real_1

Vila-real commemora aquest cap de setmana el 309é Aniversari de la Crema de la ciutat

Vila-real es prepara per a commemorar i recordar aquest dissabte el 309é Aniversari de la Crema de la ciutat. Una marxa cívica que des de fa 21 anys organitza l'Associació Cultural Socarrats i Acció Cultural del País Valencià i que en els últims quatre anys ha comptat també amb la col·laboració de l'Ajuntament, amb la qual es commemoren els fets ocorreguts el 12 de gener de 1706 en el transcurs de la Guerra de Successió, quan les tropes de Felip de Borbó van assaltar, saquejar i incendiar la ciutat. "La jornada rememora un capítol luctuós de la nostra història que considerem que és important recordar perquè aquests fets siguen coneguts pel conjunt de la població", ha detallat el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, en la presentació dels actes, juntament amb el president de Socarrats, Fermín Font, i el delegat d'Acció Cultural, Toni Royo. 

Royo ha assenyalat la importància d'aquesta commemoració, "que reforça les senyes d'identitat enfront dels intents de l'actual govern autonòmic de fer creure a la ciutadania que la terra és plana, que dos més dos sumen cinc i que les nostres senyes són completament diferents a la realitat". Per la seua banda, Font ha volgut agrair "el ple suport" rebut per l'actual govern municipal per a poder portar a terme uns actes que cada vegada compten amb major participació i repercussió social. Més de 50 persones intervindran en aquesta nova convocatòria on, a més de la participació dels Miquelets del Regne de València, també es comptarà per primera vegada amb el grup creat recentment de castellers de la Conlloga-Muixeranga de Castelló. 

La marxa cívica s'iniciarà a les 18.30 hores des de la seu de l'Associació Socarrats, situada al carrer de Sarthou 38, passarà pel Casal Jaume I, la plaça d'Escultor Ortells, avinguda de la Murà, els carrers de Pere III i Major Sant Jaume, la plaça Major i els carrers Major Sant Doménec i Lluís Vives fins a arribar a la Torre Motxa, on tindran lloc els parlaments i l'ofrena en homenatge als vila-realencs que van morir en la coneguda com la Crema de Vila-real. 

La commemoració dels fets del 12 de gener de 1706 és un dels actes principals que organitza l'Associació Socarrats, encarregada també de lliurar anualment el Premi Socarrat Major, que enguany recaurà en l'escriptor Joan Francesc Mira.

Galeria multimèdia

Documents

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es