Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Serveis Socials atorga una subvenció de 15.000 euros per a ajudar els centres educatius a fomentar els bancs de llibres

dissabte, 10 de gener de 2015

Deu col·legis i dos instituts de Vila-real es beneficiaran de la línia de subvencions posada en marxa per la Regidoria de Serveis Socials per a la creació i foment dels bancs de llibres als centres educatius de la ciutat. Amb una partida total de 15.000 euros, la iniciativa, pionera a la ciutat, pretén ajudar els escolars i disminuir les despeses que suposa per a les famílies la compra de llibres de text i "més tenint en compte que l'actual llei educativa obliga a canviar molts dels llibres que s'utilitzaven als centres", explica la regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro.

"Creiem que és una iniciativa positiva per a ajudar aquelles persones que, gràcies als bancs de llibres, podran tenir el material escolar que necessiten i que, d'altra manera, tindrien difícil la compra. També és profitosa perquè fomenta el reciclatge i la cura del material entre els escolars", detalla Àlvaro. "A més, les subvencions primen el comerç de proximitat, que és el que finalment redunda en el benestar de la ciutat", afegeix la regidora. 

"Tot i que és la primera vegada que aquestes ajudes es posen en marxa a la ciutat, l'acollida per part de les AMPA i els centres educatius de Vila-real ha estat molt positiva, ja que hem aconseguit que la gran majoria dels centres educatius presenten els seus projectes per a la creació, foment o manteniment de bancs de llibres" destaca la regidora, que indica que ha estat una comissió la que ha valorat els projectes presentats.

Per aquesta raó, Àlvaro ha volgut agrair públicament el personal docent, les AMPA i les persones que han difós i han treballat per a presentar aquestes sol·licituds "el seu esforç per a evitar que un gran nombre de xiquets i xiquetes de Vila-real es queden sense llibres de text de cara al pròxim curs escolar". "Per a nosaltres és molt important aconseguir que les ajudes socials es dediquen també al foment de la igualtat d'oportunitats a les aules i que un menor puga accedir a l'estudi de manera normalitzada, a més de poder premiar, en aquest cas, altres valors com són la sostenibilitat i la proximitat", conclou la regidora.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es