Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real celebra aquest cap de setmana Sant Antoni amb la tradicional Matxà i el repartiment de 4.500 rotllets i 1.000 panets

tornar Imprimir

dimarts, 13 de gener de 2015

Tradicions, Sala de premsa, Joventut, Ermita

Vila-real celebra aquest cap de setmana Sant Antoni amb la tradicional Matxà i el repartiment de 4.500 rotllets i 1.000 panets

Vila-real celebra aquest cap de setmana la festivitat de Sant Antoni. El primer dels actes en honor al patró dels animals tindrà lloc el divendres, 16 de gener, de la mà de la popular Matxada que des de fa 42 anys organitza la Congregació de Lluïsos. La desfilada d'animals, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut, començarà a les 18.00 hores amb la concentració de carros i cavalls a l'avinguda d'Europa per a dirigir-se cap a l'avinguda de la Murà. 

A les 19.30 hores està previst l'inici de la Matxada, amb la benedicció dels animals i la tradicional foguera de Sant Antoni a la plaça de Mossén Ballester, enfront de la seu social de Lluïsos. Després de la benedicció, la marxa recorrerà les avingudes de Pius XII, Cardenal Tarancón, Raval del Carme, Major Sant Doménech, plaça Major, plaça de la Vila, Major Sant Jaume, Pere III i la Murà fins a arribar de nou al lloc d'eixida, on es procedirà al repartiment dels rotllets. En aquesta edició, des de l'organització, s'han preparat un total de 4.500 rotllets. Durant el trajecte, el forn de Garrofa oferirà als participants 2.000 rotllets d'anís i un gotet de mistela, mentre que la Regidoria de Joventut repartirà també rotllos aptes per a celíacs.

A l'endemà, el dissabte 17 de gener, l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia acollirà a partir de les 13.00 hores la tradicional missa i repartiment de panets beneïts. En aquest acte, organitzat per les regidories de Tradicions i d'Ermita, es repartiran 1.000 panets, dels quals 100 seran elaborats sense gluten. A més del repartiment de panets al Termet, una part dels panets es durà, com cada any, a les residències d'ancians i la comunitat de les monges clarisses de Sant Pasqual i Carmelites Descalces.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es