Inici -> Àrees -> Universitat Popular -> Notícies

La Universitat Popular ofereix 510 places distribuïdes en 34 tallers i reforça les disciplines de l'àrea de benestar el 2015

dimarts, 27 de gener de 2015

Rosario Royo presenta les campanyes de 2015 de la Universitat Popular

La regidora d'Educació, Rosario Royo, ha presentat la nova programació de la Universitat Popular de Vila-real, que comptarà en aquest 2015 amb un total de 34 tallers i més de 510 places formatives. "En aquesta temporada, i atenent a la demanda ciutadana, hem decidit ampliar els cursos de l'àrea de benestar", indica Royo.

Així, entre les seues novetats, la Universitat Popular tindrà classes de ball llatí, balls de saló, musicoteràpia o taller d'expressió oral i laboratori d'escriptura des de l'interior "que serviran per a ampliar coneixements, desenvolupar les pròpies capacitats i enriquir el temps d'oci", assenyala. "A més", afegeix, "en el cas dels balls, sabem que és un element de socialització que ajuda la persona a desinhibir-se, a confiar en les seues possibilitats i guanyar autoconfiança". També es continuaran mantenint en aquesta edició els tallers de boixets, calats, labor de retalls, pintura, costura i restauració de mobles, "ja que són unes classes que sempre compten amb una gran demanda i amb un públic molt fidel", indica la responsable de la Universitat Popular, qui recorda que cada temporada "procurem millorar i ampliar l'oferta formativa atenent les inquietuds de la gent". 

A partir de demà, 28 de gener, de 10 a 13.00 hores i, fins a esgotar les places, totes aquelles persones interessades podran formalitzar la seua inscripció a la Casa dels Mundina i assistir a algun dels cursos que seran impartits en les dues temporades de l'any: del 16 de febrer al 15 de maig (59a campanya) i del 14 de setembre al 13 de desembre (60a campanya). 

A més, la Universitat Popular reprén el Punt de Trobada a càrrec de l'Associació Cultural El Bressol. "És una iniciativa puntual que es desenvolupa a través d'un taller, jornada o qualsevol altra modalitat sense l'obligatorietat de realitzar cada setmana, amb la qual pretenem involucrar la ciutadania per a organitzar activitats obertes a tots", explica l'edil. Per a fer-ho, el Punt de Trobada ha creat el Centre d'Intercanvi del Coneixement, que organitza activitats artístiques, científiques, solidàries o relacionades amb la naturalesa i posa en contacte a persones amb coneixements suficients en la matèria que vulguen desenvolupar una jornada amb un públic interessat a aprendre sobre aquest àmbit de coneixement. Algunes de les activitats que ja estan en marxa són el grup de lectura, el club de filosofia, les jornades saludables o un viatge a Requena. 

Finalment, Royo ha avançat que el pròxim 14 de maig, coincidint amb les festes patronals de Sant Pasqual, s'ha organitzat l'exposició del quadre d'Isabel Guerra Y el almendro floreció, que recull el moment de la mort de santa Teresa de Jesús."Com santa Teresa era contemporània de sant Pasqual i enguany es commemora el V Centenari del seu naixement, dins del taller d'humanitats hem volgut preparar una jornada que crec que serà molt interessant", apunta la regidora. Així, a més de l'exposició de l'obra, el mateix dia al matí es portaran a terme una sèrie de conferències a la Casa dels Mundina i, a la vesprada, se celebrarà el Recital Teresià a càrrec de la soprano Sonia Laura Rivas Caballero a la basílica de Sant Pasqual.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Cursos de la Universitat Popular 2015
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es