Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real enceta els actes en commemoració de la fundació de la ciutat amb la tradicional fira medieval el cap de setmana

tornar Imprimir

dijous, 5 de febrer de 2015

Tradicions, Sala de premsa

Vila-real enceta els actes en commemoració de la fundació de la ciutat amb la tradicional fira medieval el cap de setmana

La ciutat de Vila-real acollirà, del 6 al 8 de febrer, una nova edició de la tradicional Fira Medieval, que promou la Regidoria de Tradicions de l'Ajuntament de Vila-real. Emmarcada dins dels actes en commemoració de la fundació de la ciutat, la fira comptarà enguany amb més de 80 llocs i tallers situats a l'entorn de la basílica de Sant Pasqual i més de 40 activitats previstes durant tot el cap de setmana que retornaran els vila-realencs al 1274, quan el rei Jaume I atorgà la Carta Pobla a la ciutat.

Així, a més de tallers, parades de tot tipus d'artesania, productes d'alimentació i restauració, demostracions d'oficis i animació, "en aquesta edició hi haurà també una gran varietat d'espectacles d'ambientació medieval i es potenciaran aquelles activitats dirigides als més xicotets perquè coneguen, a partir de les atraccions de l'època, una part de la història", explica el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla. D'aquesta manera, els més menuts podran gaudir d'activitats com el taller d'elaboració de pa en forn de llenya, ceràmica o picapedrer, a més de carreres de cavalls i jocs de taula. Una xicoteta noria, l'exhibició d'una ballesta i una catapulta i espectacles teatrals carregats d'acció, intriga i humor completen l'oferta. A més, hi haurà una recreació d'un campament medieval i una xicoteta quadra que posaran en escena lluites medievals, pregons i proves d'habilitat.

Els visitants que, durant el cap de setmana, s'acosten al centre de la ciutat podran comprovar també com és el treball artesanal del tallador de fusta, el que treballa el vímet, picapedrer, cisteller, boter, filadora, el pelleter o el ferrer, entre moltes altres atraccions com el taller alambí de destil·lació de plantes medicinals i aromàtiques. Els llocs d'alimentació -amb dolços, embotits casolans, espècies o formatges- antiguitats, argenteria, joguets o llibres, juntament amb altres activitats d'artesania medieval, completen la programació d'aquesta fira, que omplirà d'ambientació el recinte comprés entre els carrers de Torrehermosa, Joan Fuster, Ignasi Vergara, Raval de Sant Pasqual i plaça de Sant Pasqual.

La música de la dolçaina, tabal, gaita i tambor, els ninots d'animació, malabars i xancuts, juntament amb les aus seran les encarregadades d'inaugurar la fira, demà a les 19.00 hores amb la presència de la reina de festes, dames de la ciutat i autoritats. Dissabte i diumenge, la fira medieval estarà oberta de 10.30 a 22.00 hores.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es