Inici

Vila-real elaborarà un Codi de bon govern per a seguir avançant en el Pla de Transparència Municipal

tornar Imprimir

dilluns, 9 de febrer de 2015

Cooperació, Solidaritat i Integració, Noves tecnologies, Sala de premsa, Ajuntament

Alejandro Moreno presenta la Junta d'Administració Electrònica, Seguretat de la Informació i Transparència

Vila-real elaborarà un Codi de bon govern per a seguir avançant en el Pla de Transparència Municipal

L'Ajuntament de Vila-real segueix aprofundint en el Pla de Transparència Municipal, amb la constitució d'una comissió tècnica específica, que, integrada en el Junta d'Administració Electrònica i Seguretat de la Informació (JAESI), s'encarregarà de vetlar pel compliment de la normativa en matèria de transparència i el desenvolupament d'accions que permeten "seguir millorant els índexs de transparència municipal". Una d'aquestes accions, tal com ha anunciat el regidor delegat de l'àrea i vicepresident de la nova comissió, Alejandro Moreno, serà l'elaboració d'un Codi de bon govern local. 

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Vila-real està recaptant les impressions i suggeriments de la ciutadania a través d'un qüestionari en línia que pot trobar-se en el portal municipal de Transparència. El qüestionari recull les valoracions dels ciutadans en temes com la importància que li atorguen a la transparència, el grau d'accés a la informació que ofereix el portal de l'Ajuntament o mesures de millora de la qualitat de la democràcia a incloure en el futur Codi de bon govern municipal. "Des que vam posar en marxa el Pla de Transparència Municipal, i abans fins i tot amb l'elaboració d'un estudi previ de diagnòstic, en l'Ajuntament de Vila-real hem incrementat més de 25 punts el grau de transparència en la gestió municipal i hem duplicat el compliment dels indicadors de transparència, amb quasi un 60% en l'actualitat", assenyala Moreno. "Però volem anar més enllà, volem seguir avançant i per això hem constituït ja la comissió de transparència prevista en el mateix pla municipal, que quedarà integrada en la Junta d'Administració Electrònica que ja existia, donada l'estreta vinculació entre ambdós àmbits", incideix el regidor de Solidaritat, Integració i Cooperació Internacional. 

La nova comissió està formada per tècnics municipals d'àrees com Atenció i Tràmits, Recursos Humans, Intervenció, Secretaria, Governació, Policia Local, Gestió Tributària o Noves Tecnologies i es preveu una periodicitat de reunions semestral per a seguir aprofundint tant en el desenvolupament de l'administració electrònica com en la millora dels índexs de transparència i l'accés a la informació. 

Després de l'estudi de diagnòstic, que va permetre conéixer el grau de transparència municipal i la seua comparativa amb els índexs de l'inici de la legislatura, el Pla Municipal de Transparència naix el 2014 amb l'objectiu d'incrementar el grau de transparència en la gestió municipal, facilitar l'accés a la informació i documentació d'interés general a la ciutadania i apropar la institució de l'Ajuntament als veïns i veïnes de la ciutat. A més de la millora en el compliment d'indicadors i la incorporació de documentació i dades d'accés públic en el web municipal, el pla de transparència ha permés també formar el personal tècnic municipal en aquest àmbit i ha obert el procés a la ciutadania a través de la celebració de jornades i la recollida d'informació en línia.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es