Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Participació Ciutadana convoca 82 associacions per a explicar-los com els afecta el nou impost de societats

dijous, 12 de febrer de 2015

Jornada informativa sobre les novetats en l'Impost de Societats

La Regidoria de Participació Ciutadana ha convocat 82 associacions, les que consten al registre de l'Ajuntament, per a assistir a una primera jornada informativa i explicar-los com els afecta la nova Llei de l'impost de societats del Govern central. La iniciativa ha arrancat hui a l'Espai Jove i hi han estat convocades associacions de veïns, juvenils, culturals, clubs esportius, congregacions, associacions de pares i pares i sindicats, entre d'altres. 

La de hui ha estat la primera xarrada d'un programa de sessions informatives i formatives que la Regidoria ha decidit posar en marxa amb l'objectiu de donar a conéixer les principals novetats d'una reforma fiscal que "perjudica" les entitats no lucratives que, a partir d'ara, estaran obligades a declarar, amb independència de la tipologia d'activitats que facen. La nova Llei de l'impost de societats es va publicar el passat 27 de novembre i estableix noves obligacions per a totes les entitats, no només en l'àmbit fiscal sinó també quant a la gestió comptable. A partir de l'1 de gener de 2015 totes les entitats sense excepció han de presentar l'impost de societats. A més, les entitats queden igualment obligades a dur una comptabilitat oficial que facilitarà la presentació de la declaració de l'impost de societats.

"Com a administració més propera, considerem que és molt important ajudar les entitats locals que, en aquests moments, es plantegen molts interrogants davant la nova declaració que han de presentar. Una situació que afecta moltes associacions que ara han de fer la declaració encara que generen pocs ingressos i tinguen una escassa activitat econòmica", assenyala el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando. "A més, la nova llei també els obliga a dur una comptabilitat completa segons el pla general comptable i, per tant, no servirà el llibre de caixa que fins ara es duia. Tot això representarà una dificultat més i una càrrega per a moltes entitats socials, culturals o associacions de veïns que, en molts casos, funcionen només amb voluntaris", detalla el responsable de l'àrea. 

Ochando recorda que, els ingressos d'una gran majoria de les entitats no lucratives de la ciutat provenen de quotes, donatius o subvencions. "Si, a partir d'ara, per a dur aquest tipus de comptabilitat, han de contractar professionals, s'afegirà un cost addicional que serà difícil de suportar en la precària economia que tenen algunes d'aquestes", incideix el regidor de Participació Ciutadana. 

La primera jornada ha tingut lloc aquesta vesprada a l'Espai Jove i ha estat realitzada per formadors experts de la Fundació Novessendes. La Regidoria ha programat diverses sessions teòriques i pràctiques fins al pròxim mes d'abril amb la finalitat de continuar assessorant les entitats de la ciutat sobre les novetats legals i fiscals del nou impost de societats.

Galeria multimèdia

Imatges

Jornada informativa sobre les novetats en l'Impost de Societats_2 Jornada informativa sobre les novetats en l'Impost de Societats Jornada informativa sobre les novetats en l'Impost de Societats_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es