Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els Pressupostos Participatius de 2015 destinaran 1.050.000 euros a les 24 propostes més valorades pels veïns de Vila-real

dilluns, 16 de febrer de 2015

Els regidors Xavier Ochando i Javier Serralvo presenten els Pressupostos Participatius 2015

Els Pressupostos Participatius de 2015 destinaran 1.050.000 euros per a la posada en marxa de les 24 propostes més valorades pels veïns de Vila-real. D'entre elles destaquen principalment les actuacions relacionades amb l'asfaltatge i obertura de carrers o l'accessibilitat de diversos espais públics com el Termet. 

L'edil de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, i el regidor d'Hisenda, Javier Serralvo, han destacat durant la presentació d'aquests comptes participatius que "en aquest exercici dupliquem la xifra de les demandes sol·licitades pels veïns". Concretament, enfront de les 12 peticions de l'any passat, "enguany hem pogut incloure 24 propostes de les 32 que van presentar les associacions, la qual cosa significa complir amb el 75% de les peticions", detalla Ochando. Per la seua banda, Serralvo recorda que "són uns comptes que responen a una gestió transversal per a optimitzar els recursos econòmics del consistori, per això compten amb la col·laboració de totes les regidories encara que la gran majoria de demandes corresponen a Serveis Públics o Territori".

D'entre les propostes més sol·licitades pels veïns i veïnes destaca l'asfaltatge dels carrers de Santiesteban del Puerto i de Huelva (233 vots) seguida de l'obertura i asfaltatge dels carrers d'Alfons el Magnànim i de les Corts Valencianes (163 vots). En tercer lloc, quedaria acabar de condicionar el jardí botànic del Termet i habilitar una casa de barri, seguida del pintat per a marcar carrils en les rotondes de la carretera d'Onda. El tractament de plagues en els arbres del passatge de l'Estació, ajudes a projectes d'autoocupació, millorar l'adaptabilitat per a persones amb discapacitat en la zona del Termet i obrir els carrers d'Afred Nobel i d'Isabel de Villena són altres de les accions previstes en els Pressupostos Participatius de 2015. 

Entre les propostes també s'inclouen cursos de formació per a l'ocupació en la indústria, incloure criteris d'exclusió social en la contractació, així com eixamplar voreres per a facilitar el pas de persones amb mobilitat reduïda en els carrers de Santa Cristina, Rei en Jaume, Polo de Bernabé i Miralcamp. El llistat de propostes dels Pressupostos Participatius continua amb la col·locació de tanques en la séquia en les proximitats del col·legi Consolació, habilitar solars en desús com a pàrquings en la zona, la millora de l'enllumenat del parc de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia i les activitats de dinamització en la glorieta 20 de Febrer, entre d'altres. 

Les propostes incloses són el resultat de les demandes més valorades que van fer les 30 associacions que es van reunir, a través del Consell de Participació Ciutadana, en el IV Fòrum de Pressupostos Participatius de Vila-real. "Per primera vegada, es va crear un sistema de votació per a obrir la participació també a tots els veïns i veïnes de Vila-real", recorda Ochando, "amb un sistema de votació en el qual podien participar, a través de vot presencial o en línia, totes aquelles persones majors de 16 anys i empadronades a Vila-real". El resultat d'aquest procés pioner va ser una participació de 758 persones, la gran majoria dones i amb una mitjana d'edat de 43 anys, "que finalment van escollir aquelles propostes que van considerar més importants per a la ciutat i que haurien de ser incloses en els Pressupostos Participatius de 2015", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es