Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real celebra el 741é aniversari de la seua fundació amb l'homenatge a Jaume I i el lliurament dels Premis 20 de Febrer

tornar Imprimir

diumenge, 22 de febrer de 2015

Tradicions, Sala de premsa, Cultura, Ajuntament

Homenatge al rei Jaume I (2015)_3

Vila-real celebra el 741é aniversari de la seua fundació amb l'homenatge a Jaume I i el lliurament dels Premis 20 de Febrer

L'homenatge de la ciutat al monument dedicat al rei Jaume I i el posterior lliurament dels Premis 20 de Febrer han servit aquest matí per a commemorar el 741é aniversari de la fundació de Vila-real. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, i la reina de les festes, Paula Rico, han encapçalat la comitiva oficial en l'ofrena que autoritats i societat civil han realitzat als peus del rei fundador. Un acte en el qual també han participat les ciutats agermanades amb Vila-real. 

La lectura de la Carta Pobla per part del president de l'Institut d'Estudis Catalans, Vicent Pitarch, i les veus de la Coral Sant Jaume han completat l'homenatge, que ha tingut també un moment de record per al frare vila-realenc Bernardí Rubert, el religiós i poeta valencià més destacat de la segona meitat del segle XX. 

Després de l'homenatge a Jaume I, que ha comptat també amb la col·laboració del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i la periodista Mònica Benavent, la comitiva institucional s'ha desplaçat a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, on ha tingut lloc el lliurament dels Premis 20 de Febrer. Enguany, les distincions que atorga l'Ajuntament de Vila-real han recaigut en la Unió de Llauradors i Ramaders, la Fundació Primavera, el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, el cantaor i guitarrista Salvador Cerisuelo, el Pono, i la cantant de sarsuela i membre d'Els XIII, Carmen Doñate. 

En el seu parlament, l'alcalde ha destacat els "valors i la trajectòria" dels premiats que, "en les seues diverses facetes, han contribuït a formar el caràcter de la societat vila-realenca i a fer més gran la nostra ciutat".

Més imatges, al Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Premis 20 de Febrer 2015 Homenatge al rei Jaume I (2015) Homenatge al rei Jaume I (2015)_2

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es