Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Solidaritat portarà al Ple el Pla d'Integració i Convivència per a afavorir la integració i participació dels estrangers en la ciutat

tornar Imprimir

dimarts, 24 de febrer de 2015

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Alejandro Moreno presenta el balanç de la Regidoria de Solidaritat de 2014

Solidaritat portarà al Ple el Pla d'Integració i Convivència per a afavorir la integració i participació dels estrangers en la ciutat

El regidor de Solidaritat, Cooperació i Integració, Alejandro Moreno, ha anunciat que presentarà al Ple Municipal el Pla d'Integració i Convivència. Un document de treball que té com a objectiu la integració i participació de les persones estrangeres que resideixen a la ciutat. Així ho ha anunciat l'edil, que avança que, a més de traslladar el pla als grups polítics, també serà presentat al Consell de Participació Ciutadana "perquè puguen fer suggeriments i aportacions i així, entre tots, enriquir el document", ha afirmat el regidor en la presentació del balanç de les accions portades a terme per la Regidoria el 2014. 

"El Pla Municipal d'Integració i Convivència és un document de treball per a coordinar en xarxa el treball que ja es fa des de diferents àmbits però de forma separada", explica l'edil. "Ara unim les actuacions i necessitats de la població immigrant en un projecte per a donar una resposta planificada, estructurada i coordinada tenint en compte les diferents àrees que ja treballen en aquest àmbit", afegeix. "Així, a més de disposar d'un diagnòstic que permetrà compartir i coordinar activitats, podem també millorar la qualitat de la intervenció, conéixer els serveis necessaris i anticipar i prevenir possibles conflictes a través de dispositius d'actuació dissenyats de forma conjunta", detalla el regidor, que subratlla que "la finalitat última del pla és la de poder millorar la integració de les persones estrangeres, afavorir la interculturalitat i la convivència ciutadana". El regidor recorda que els membres de la Xarxa d'Intervenció Social, en la qual estan representats tècnics de diverses regidories, entitats públiques i privades del municipi, agents econòmics i socials i professionals, han estat treballant al llarg de l'any en el document. 

D'altra banda, el Departament d'Integració també ha portat a terme els tallers d'integració i alfabetització per a adults immigrants, que han comptat amb un total de 40 participants, així com la quarta edició de l'Escola d'Acollida, amb 36 persones. Moreno destaca que entre les activitats en les quals participa la Regidoria estan els tallers de cuina intercultural del col·legi Concepción Arenal o la segona trobada intercultural del barri Cervantes. També entre els esdeveniments amb una major repercussió a la ciutat es troba la Fira de la Solidaritat i el Voluntariat, que va comptar l'any passat amb la participació de 52 associacions i entitats. 

Pel que fa al Departament de Cooperació, el regidor destaca les ajudes concedides a les ONG amb 189.503 euros per a lluitar contra la pobresa mundial o les iniciatives com la I Jornada de Cooperació al Desenvolupament, la VII Mostra itinerant de cinema i vídeo indígena o la visita de la delegació de la Mancomunitat Cañari d'Equador juntament amb els tècnics del Fons Valencià per a la Solidaritat per a conéixer el funcionament i model de gestió turística de la ciutat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es