Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

L'Assemblea de la FEGIP reclamarà aquest cap de setmana en Vila-real el reconeixement acadèmic de la música de plectre

tornar Imprimir

dijous, 5 de març de 2015

Tradicions, Sala de premsa, Cultura, Joventut, Relacions institucionals

Presentació de l'Assemblea de la FEGIP

L'Assemblea de la FEGIP reclamarà aquest cap de setmana en Vila-real el reconeixement acadèmic de la música de plectre

Vila-real acollirà aquest cap de setmana la XVIII Assemblea General de la Federació Espanyola de Guitarra i Instruments de Plectre, FEGIP. Una trobada que servirà per a reclamar a les administracions competents, en aquest cas la Generalitat Valenciana, que els conservatoris de la Comunitat contemplen l'ensenyament reglat i l'obtenció dels títols oficials corresponents als estudis dels instruments de pua. A més, l'ocasió també servirà per a escoltar el primer concert de l'Orquestra Jove de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana, un projecte realitzat amb motiu de l'Assemblea de la FEGIP 2015. 

"Vila-real reivindicarà el valor dels instruments de plectre, tan autòctons de la nostra Comunitat, amb més de 40 orquestres de pols i pua en el territori, perquè compten amb una titulació reconeguda acadèmicament i amb un grau superior en els conservatoris", ha assenyalat el president de l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega de Vila-real, Juan Carlos Torres, en la presentació del programa d'actes de l'assemblea, juntament amb l'edil de Cultura, Alberto Ibáñez. La trobada se celebrarà els dies 7 i 8 de març entre la Casa dels Mundina i l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner i participaran representants d'unes 60 agrupacions musicals de plectre de tot Espanya, amb més de 200 assistents previstos. 

L'assemblea se celebrarà el dissabte i diumenge al matí, a partir de les 11.00 hores, a la Casa del Mundina, on romandrà oberta, fins al diumenge a les 12.00 hores, l'exposició d'instruments de guitarres, bandúrries, llaüts i també partitures i discos. El mateix lloc acollirà, a partir de les 13.00 hores, el concert de guitarra d'Ana Maria Archilés Valls, professora del Conservatori Professional de Música Mestre Tàrrega de Castelló, que interpretarà la música dels compositors locals Francesc Tàrrega, Rafael Beltrán i Alfredo Sanz. Ja a la vesprada la música de plectre es traslladarà a l'Auditori Municipal de la mà de l'orquestra Ciudad de la Mancha, composta per músics formats pel conservatori d'Alcázar de San Juan. 

El diumenge, 8 de març, a les 12.30 hores, a l'Auditori Municipal tindrà lloc el primer concert de l'Orquestra Jove de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana. "Un projecte realitzat per a aquesta ocasió, amb motiu de l'assemblea, amb el qual es crea la primera orquestra jove de la Comunitat", detalla Torres. "És una oportunitat per a mostrar el gran treball que estan fent els nostres joves", afegeix. Sota la direcció de Maria Isabel Casalta, la nova agrupació està formada per un total de 33 músics procedents de nou orquestres de tota la Comunitat que des de fa dues setmanes estan assajant al Termet un concert musical que "serà excel·lent". 

L'edil de Cultura destaca que es tracta d'una cita "molt important en l'àmbit cultural", en posar en relleu els instruments de plectre i també, des d'un punt de vista turístic i econòmic, "perquè és un esdeveniment que generarà economia en la ciutat". La trobada està organitzat per l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega de Vila-real amb el suport de la Regidoria de Relacions Institucionals i la col·laboració de les regidories de Cultura, Tradicions i Joventut.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es