Inici

El centre Efecte Vila-real de la Fundació Caixa Rural se suma a la xarxa local d'infraestructures i serveis per a l'emprenedoria

divendres, 13 de març de 2015

Inauguració d'Efecte Vila-real_2

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat aquest matí, juntament amb el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, i el director del CEEI Castelló, Justo Vellón, el centre de negocis Efecte Vila-real. L'edifici empresarial, impulsat per la Fundació Caixa Rural amb la col·laboració del consistori, suma un nou recurs a la xarxa d'infraestructures i serveis vinculats a l'emprenedoria i la innovació disponibles en la ciutat, que compta ja amb dos vivers d'empreses de la Cambra de Comerç, la Biblioteca Universitària del Coneixement, Vilabeca, la Fundació Globalis, els programes ARA Treball i ARA Formació, el Pacte per l'Ocupació, la subseu de l'UJI o la Càtedra d'Innovació Ceràmica, a més de la pròxima instal·lació en la ciutat de la seu de la Universitat Oberta de Catalunya. 

"El més interessant de tots aquests recursos, com succeeix també amb Efecte Vila-real, és que són iniciatives que procedeixen de la societat civil. Perquè s'està produint un canvi de filosofia en la relació entre Administració i administrats en la qual cal posar l'accent en una actitud, que és escoltar. Les administracions tenim l'obligació d'escoltar els ciutadans i prioritzar, en funció d'això, la inversió. Això hem fet a l'Ajuntament de Vila-real: escoltar i treballar per a tallar el que sens dubte és el primer problema de la nostra ciutat, que és l'atur", assenyala l'alcalde. En aquesta filosofia s'emmarquen les accions empreses pel consistori per a promoure un canvi de model econòmic "que ens duga a una economia més estable" i que ha permés, "amb la unanimitat de tots els grups", obtenir la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació. Fruit d'aquesta cooperació amb la societat es troba també l'Institut de la Innovació en el qual l'Ajuntament, a través de les regidories d'Innovació i la d'Economia, està treballant per a coordinar els esforços de totes les entitats vinculades a la innovació i l'emprenedoria a Vila-real. 

Benlloch ha volgut felicitar i agrair a la Fundació Caixa Rural Vila-real la seua trajectòria de suport i implicació en els àmbits cultural, social i econòmic de la ciutat. Una trajectòria a la qual ara se suma també el centre Efecte Vila-real, com "una acceleradora i un suport per als nostres emprenedors, perquè està demostrat que, quan es dóna suport a les empreses en el moment de la seua creació, les coses ixen, es crea ocupació i es genera economia". 

El centre Efecte Vila-real és un servei de Caixa Rural Vila-real per a la prestació de serveis empresarials i el lloguer de locals i despatxos. El centre està equipat i compta amb 13 despatxos, dos dels quals són d'ús municipal, sala de reunions, sala de formació i espai per a coworking, entre altres dependències. L'Ajuntament de Vila-real ha col·laborat per a la posada en marxa amb un conveni a quatre anys pel qual s'aporten 150.000 euros al projecte. A més dels dos despatxos reservats per al consistori, en un dels quals s'instal·larà la seu de la Fundació Globalis, l'àrea municipal compta també amb una zona diàfana per a diferents usos i una sala de reunions. 

A més de l'Ajuntament de Vila-real, també col·labora amb Efecte Vila-real a través d'un conveni el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI), que oferirà serveis de formació, mentoring i assessorament per a les noves empreses.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració d'Efecte Vila-real_1 Inauguració d'Efecte Vila-real
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es