Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Un total de 18 ponents i 'gurús' de la transparència abordaran a Vila-real la llei, pràctica i tendències del govern obert

tornar Imprimir

dimecres, 18 de març de 2015

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa, Ajuntament

Alejandro Moreno presenta les Jornades Nacionals de Transparència

Un total de 18 ponents i 'gurús' de la transparència abordaran a Vila-real la llei, pràctica i tendències del govern obert

El regidor de Solidaritat, Integració i Cooperació Internacional, Alejandro Moreno, ha presentat aquest matí les I Jornades Nacionals de Transparència i Models de Govern Obert, que se celebraran els dies 24 i 25 de març a la Casa dels Mundina. Les jornades comptaran amb 18 ponents reconeguts en l'àmbit de la transparència, en tres taules que abordaran diferents aspectes com les experiències pràctiques, els sistemes d'acreditació o les tendències de participació. De moment, hi ha ja 53 inscrits, encara que l'organització preveu arribar fins als 80-100 participants. 

Les jornades, sota el lema 'Transparència: més que una llei', compten amb la col·laboració de la Universitat Jaume I i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. "Hem contactat amb 18 ponents molt reconeguts en el sector de la transparència, allò que podria denominar-se gurús de la transparència, cadascun en el seu àmbit, per a dissenyar unes primeres jornades nacionals en les quals tractarem diferents aspectes rellevants de la nova legislació i la seua aplicació pràctica", assenyala Moreno, qui lamenta que, per qüestions d'agenda, no s'ha pogut incloure representants de Transparència Internacional en el programa. "Tanmateix, estan al corrent de l'esforç que s'està portant a terme a Vila-real i estem en contacte amb l'entitat per al treball de certificació de la transparència", afegeix. 

Entre els ponents destaquen representants de l'Ajuntament d'Alcobendas, un dels municipis referents en l'aplicació de la llei, l'Associació Espanyola d'Acreditació de la Transparència o l'advocada de l'Estat i fundadora d'Iclaves, Elisa de la Nuez, que impartirà la conferència inaugural "Transparència, més que una llei", entre d'altres. "Es tracta d'unes jornades fonamentalment tècniques, estructurades al voltant de tres taules redones que abordaran les qüestions principals del desenvolupament i l'aplicació de la llei, entre elles l'experiència de l'Ajuntament de Vila-real, des del punt de vista tècnic, encara que inevitablement també es produirà un debat polític al voltant d'una qüestió de màxima actualitat i rellevància per a la qualitat de la nostra democràcia com és la transparència", argumenta el regidor. Moreno afegeix que les jornades també estan enfocades per a l'associacionisme i, en aquest sentit, ha volgut animar les associacions de veïns i tots els interessats en aquest àmbit a participar de la trobada. 

Per a això, la inscripció, gratuïta, es pot formalitzar a través del web municipal http://transparencia.vila-real.es, portal on es troba també disponible tota la informació i programa de les jornades, a més de les avaluacions realitzades i el compliment dels indicadors de transparència, després de dos anys de treballs i desenvolupament del Pla Municipal de Transparència. "Les jornades s'emmarquen dins el programa de transparència que implementem a l'Ajuntament de Vila-real en els últims dos anys, amb el qual hem aconseguit incrementar en més de 25 punts el grau de transparència en la gestió municipal. Gràcies al resultat d'aquest treball, podem dir que la transparència ja no és un projecte sinó una realitat que estem treballant ja a Vila-real", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es