Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Participació Ciutadana prepara la campanya 'Respecte' per a conciliar l'oci de penyes i el descans de veïns en festes

dimecres, 25 de març de 2015

Presentació de la campanya 'Respecte'

La Regidoria de Participació Ciutadana prepara una nova campanya de conscienciació i difusió de l'Ordenança de convivència ciutadana centrada principalment en el capítol que implica les penyes. Sota el lema 'Respecte', la iniciativa pretén sensibilitzar sobre la importància de conciliar l'oci de penyes i el descans de veïns per a garantir la convivència en festes. Així ho ha anunciat el regidor de l'àrea, Xavier Ochando, juntament amb el representant de la Federació de Veïns i Veïnes, Joaquín Bartoll, i el president de la Comissió de Penyes, Javier Colinas, els quals han donat a conéixer els detalls i raons de la nova campanya.

Com un primer pas, la Regidoria ha convocat un càsting per a triar els protagonistes d'una imatge "en la qual es donarà un intercanvi de papers entre joves i adults, de manera que l'adult representarà la festa i el jove, el descans", explica Ochando. Després d'una prova fotogràfica, se seleccionarà un xic i una xica de 18 a 25 anys i un home i una dona de més de 65 anys. Les persones triades rebran un premi de 100 euros. "La finalitat és posar-se en la pell de l'altre, tant penyistes com veïns, ja que la convivència consisteix a respectar els altres com ens agradaria que ens respectaren a nosaltres, per aquest motiu el nom de la campanya és 'Respecte", incideix el regidor. 

En aquesta mateixa línia, Bartoll assenyala que es tracta de recordar "no només els horaris establerts en una ordenança elaborada a partir del consens sinó sensibilitzar a les penyes perquè gaudisquen de la festa adonant-se que hi ha veïns que han de descansar perquè han de treballar o matinar". Per la seua banda, Colinas, que ha recordat que la Comissió de Penyes també va participar en la creació de la nova ordenança, assenyala "la necessitat de seguir coordinant esforços i treballant per la convivència entre veïns i penyes". A més, ha felicitat l'edil per recordar l'ordenança a través d'una iniciativa "original i cridanera".

La campanya és una de les accions derivades de l'última reunió de la Comissió de Convivència Ciutadana, celebrada el passat 3 de març, i coincideix a més amb el tercer aniversari de l'Ordenança de Convivència Ciutadana. "D'aquesta reunió va eixir per unanimitat la petició de renovar la campanya de difusió de l'ordenança", detalla Ochando. Així, representants dels grups polítics del consistori, tècnics municipals, membres del Consell de Participació Ciutadana en representació de les associacions de veïns i els presidents de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, van considerar necessari incidir en una campanya "amb ganxo" per a sensibilitzar i conscienciar els ciutadans amb la intenció de millorar la convivència en festes. 

A més d'aquesta última iniciativa, s'han portat a terme dues campanyes de difusió "ben diferenciades" per a donar a conéixer l'ordenança a la ciutadania. Una més general dirigida a centres educatius, associacions de veïns i en campanyes de 'L'alcalde al barri' i l'altra, destinada específicament al món de les penyes, que es va donar a conéixer el dia del repartiment de cartells i tiques i també en el mateix programa de festes. 

Les persones interessades a participar en el càsting, que es realitzarà el 22 d'abril a l'Espai Jove de 19.00 a 22.00 hores, poden inscriure's fins al 21 d'abril en l'adreça electrònica participacio@vila-real.es, en el facebook Espai Jove Vila-real o en persona a l'Espai Jove.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell de la campanya 'Respecte'
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es