Inici

Vila-real ret homenatge als seus músics, cantants i compositors des dels anys 40 fins a l'actualitat amb una exposició

tornar Imprimir

divendres, 27 de març de 2015

Tradicions, Sala de premsa

Exposició '(R)Coneixement dels músics, cantants i compositors relacionats amb Vila-real'_8

Vila-real ret homenatge als seus músics, cantants i compositors des dels anys 40 fins a l'actualitat amb una exposició

Les sales d'exposicions de la Fundació Caixa Rural Vila-real acullen, fins al 26 d'abril, l'exposició '(R) Coneixement dels músics, cantants i compositors relacionats amb Vila-real'. Una mostra, comissariada per Eduardo Sanz i organitzada pel Departament de Tradicions amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural, que ret homenatge als compositors, músics, intèrprets i col·laboradors musicals de Vila-real, des dels anys 40 fins a l'actualitat. El regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, ha estat l'encarregat d'inaugurar l'exposició.

"Aquesta iniciativa pretén ser un reconeixement i agraïment a totes aquelles persones que, d'alguna forma, han estat vinculades amb la música a Vila-real", indica el regidor, que assenyala que "és evident que la nostra ciutat és molt coneguda pels seus tres compositors més internacionals, Francesc Tàrrega, José Goterris i Rafael Beltrán". "No obstant això, aquesta mostra resulta ser interessant perquè cobreix un espai que, fins ara, no s'havia abordat. És una exposició dedicada a totes aquelles persones anònimes que, en algun moment de la seua vida, han format part de la història de la música de Vila-real", afegeix. En aquest sentit, Batalla destaca que "la mostra resulta curiosa perquè descobreix i dóna a conéixer facetes ocultes d'alguns personatges coneguts de la nostra ciutat". 

Així, a través d'imatges gràfiques i música, la mostra realitza un important recorregut per diverses dècades i artistes que han jugat un paper important en la vida sociocultural de Vila-real. En concret, en aquesta exposició el visitant trobarà fotografies de cantants i bandes, pòsters, vinils, caràtules de discos i maquetes "que formen part d'aquesta arqueologia del nostre patrimoni musical", detalla el comissari de l'exposició, Eduardo Sanz. A més, en una de les sales s'han disposat ordinadors on es podrà escoltar música en mp3 i en una altra es projectaran imatges que han estat digitalitzades i ampliades perquè puguen ser apreciades amb major detall. 

Entre els noms que el públic trobarà estan Juanito Levante, Los Santos, Pascual Usó, Los Juntos, Los Monjes, Llucifer fins a arribar a l'actualitat amb Rafael Beltrán, Alfredo Sanz, Almorranes Garrapinyaes, El Trull i una llarga llista d'intèrprets. "L'exposició és només una xicoteta representació del llegat musical per dècades de la nostra història", assenyala el comissari.

La iniciativa es completa amb dos concerts en directe protagonitzats per diversos grups musicals els dies 10 i 17 d'abril a les 20.00 hores a la Fundació Caixa Rural. Posteriorment, aquesta exposició se sumarà al material que està recopilant Sanz i que es plasmarà en un llibre dedicat a les persones vinculades amb la música de Vila-real "Per aquest motiu, anime les persones que visiten l'exposició que ens ajuden també a aconseguir més informació i més dades per a completar i enriquir aquest patrimoni anònim sobre els músics, cantants i compositors relacionats amb Vila-real", conclou Batalla.

L'exposició es podrà visitar fins al 26 d'abril a la Fundació Caixa Rural. L'horari és de dijous a diumenge, de 18.00 a 21.00 hores.

Galeria multimèdia

Imatges

Exposició '(R)Coneixement dels músics, cantants i compositors relacionats amb Vila-real'_5 Exposició '(R)Coneixement dels músics, cantants i compositors relacionats amb Vila-real'_4 Exposició '(R)Coneixement dels músics, cantants i compositors relacionats amb Vila-real'_3

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es