Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

'Laqvima Vere' segueix creixent en la seua tercera edició amb més de 200 participants i 2.500 assistents el Dijous Sant a Vila-real

tornar Imprimir

dimarts, 31 de març de 2015

Tradicions, Sala de premsa, Turisme

Presentació de 'Laqvima Vere' 2015_1

'Laqvima Vere' segueix creixent en la seua tercera edició amb més de 200 participants i 2.500 assistents el Dijous Sant a Vila-real

La representació de l'acte sacramental Laqvima Vere espera el Dijous Sant a Vila-real l'assistència de més de 2.500 persones. De moment, són més de 200 les persones que participaran en la tercera edició d'una obra escrita i dirigida per Alfredo Sanz que, com expressa el mateix autor, "ha crescut moltíssim". Sanz, juntament amb els regidors de Tradicions, Pasqual Batalla, i Turisme, Emilio M. Obiol, i la consellera delegada de Porcelanosa, M. José Soriano, han presentat aquest matí l'acte en les instal·lacions de l'empresa, patrocinadora juntament amb l'Ajuntament d'una representació consolidada com un referent central en la Setmana Santa de Vila-real que, encara que fidel al seu esperit, "és una obra en constant evolució", assenyala Sanz.

"Precisament la innovació tant musical com artística és un dels pilars bàsics d'aquesta obra musical", explica el compositor, que ha destacat que es tracta d'un muntatge que conjuga perfectament la cultura i música popular amb professionals d'alt nivell. "Podríem dir que duem la música simfònica al carrer i acostem aquest tipus de música, habitualment etiquetada com elitista, al gran públic", detalla Sanz. L'autor de Laqvima Vere ha volgut destacar l'aportació que fa en aquesta representació la nova Orquestra Simfònica de Vila-real, OSVI.

En aquesta tercera edició, prevista a les 21.00 hores a la plaça Major, hi haurà diverses novetats. A més de Tabola i la Coral Sant Jaume, l'acte comptarà amb una orquestra formada per 50 músics, el tenor valencià Vicente Ombuena, les sopranos Marga Fernández-Doros i la vila-realenca Francesca Sales Vidal i el baríton Vicente Colonques. També comptarà amb la col·laboració del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull, la Unió Musical La Lira i l'ajuda de la Confraria de la Puríssima Sang, de la Policia Local, "a més d'un llarg etcètera de persones que, voluntàriament, han volgut col·laborar en aquesta representació", indica Batalla. L'edil de Tradicions avança que "hi haurà sorpreses", com les aportacions de la Tertúlia Flamenca o el mag Yunke. 

"És evident que cada any és un Laqvima Vere diferent, més enriquit. Un gran espectacle de llum, so, música i veu que té tots els ingredients per a introduir-nos en el sentiment més profund de la Setmana Santa de Vila-real", assenyala Batalla. "D'ací l'èxit d'aquesta trobada, que cada any reuneix més públic. En la primera edició vam reservar 1.500 cadires, l'any passat van ser 2.000 i enguany seran 2.500", afegeix. 

En aquesta mateixa línia, el regidor de Turisme destaca que "hi ha gent que ve de fora a propòsit per a veure un acte que resumeix la passió de Jesucrist per als creients però que també és cultura i art". Unes paraules que subratlla també Alfredo Sanz, que afirma que "podríem parlar d'una repercussió econòmica de 10 a 1 del que significa per als negocis locals i el cost de la representació". 

Tant l'autor com els dos regidors han volgut agrair públicament l'ajuda rebuda per part de Porcelanosa, "sense la col·laboració de la qual aquest esdeveniment no seria possible". "Per la nostra banda ens sentim orgullosos d'aportar el nostre granet de sorra perquè puguen gaudir tots els ciutadans i visitants d'una iniciativa de gran qualitat com és Laqvima Vere", conclou la consellera delegada del grup empresarial vila-realenc.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de 'Laqvima Vere' 2015
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es