Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real distribueix vuit càmeres de trànsit en zones estratègiques per a la prevenció i l'increment de la seguretat ciutadana

dimecres, 15 d'abril de 2015

Visita a la sala de control de la Policia Local

El Pla de càmeres de trànsit i seguretat en la via pública ha suposat en els últims dos anys la instal·lació de vuit càmeres en punts estratègics i compta en l'actualitat amb 72 dispositius de videovigilància, tant de trànsit com en edificis públics. "Hem fet un esforç important i el seguirem fent en el futur, ja que la instal·lació de càmeres ens permet no només controlar el trànsit sinó també incidir en la prevenció i, sobretot, multiplicar la seguretat dels ciutadans de Vila-real", assenyala l'alcalde, José Benlloch, qui aquest matí ha visitat, juntament amb el regidor de Seguretat, Javier Serralvo, i l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, la sala de control de la prefectura, on un panell de monitors permet controlar al minut les imatges de totes les càmeres instal·lades en la ciutat. 

"Les càmeres que tenim instal·lades vigilen els espais públics, que són de tots, amb la garantia que no permeten captar l'interior dels habitatges, perquè són dispositius intel·ligents que es pixelen quan s'aproximen a les cases, garantint d'aquesta manera la intimitat de les llars", assenyala el primer edil. "No obstant això", puntualitza, "no serveixen només per a vigilar el trànsit sinó també per a prevenir i controlar allò que ens costa tants diners de mantenir com és el mobiliari urbà, l'ús dels jardins, les entrades i eixides als col·legis¿ Per això, sempre hem situat les càmeres en punts on permeteren també la vigilància d'espais públics", argumenta l'alcalde. 

En concret, les càmeres de trànsit estan instal·lades a la plaça del Llaurador, BUC, al carrer de Riu Ebre amb Michalovce, Sant Pasqual i en les rotondes de Rotary, Cedre, Furs de València i Josep Ramon Batalla. A aquests dispositius, se sumen també els 11 instal·lats en les zones amb pilones i 53 en edificis municipals. "Prioritzem l'ubicació de les càmeres en aquells llocs on és més necessari, tant des del punt de vista del trànsit com de la seguretat", apunta el cap de la Policia Local, qui agrega que el sistema de videowall instal·lat en la sala de control permet també un coneixement en temps real de la ubicació dels recursos policials i dels Serveis Públics, a través del sistema TETRA de gestió de les comunicacions.

"Cal tenir en compte també la importància de les càmeres pels seus enregistraments, que són molt importants quan hi ha accidents o fets delictius. Per exemple, davant la denúncia d'un simple furt es pot identificar l'autor perquè totes les zones per als vianants estan controlades per càmeres", explica Nieto, qui avança, a més, que la Policia Local de Vila-real "està preparada per a la instal·lació de càmeres a través de Wi-Fi per a la vigilància, per exemple, en esdeveniments multitudinaris". 

Per la seua banda, el regidor de Seguretat ha volgut recordar els problemes sorgits per a l'obertura de la Prefectura de la Policia Local. "L'anterior govern del PP va inaugurar l'edifici a so de bombo i platerets, però el que ens va deixar és un altre empastre més: un edifici que va costar 1,9 milions d'euros i ens vam trobar amb deficiències i sense acabar, a pesar que l'exalcalde va endossar a un banc una factura de 290.000 euros per una certificació final d'obra que no s'havia fet i que, al final, ens va costar només 21.000 euros", recorda. Aquest endós forma part dels 600.000 euros en factures que l'alcalde va anul·lar i va evitar pagar després d'acreditar que es tractava de treballs no realitzats.

Després de la visita a la sala de control, Benlloch ha rebut els set nous agents que s'incorporen a la plantilla de la Policia Local, que suma en l'actualitat 108 efectius. "Sabem que és una plantilla curta per a la quantitat de tasques que els encomanem, per això, una vegada més, vull agrair particularment el treball que realitza la Policia Local de Vila-real, una policia referent i sempre a l'avantguarda", conclou l'alcalde.

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció a set nous agents
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es