Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

Territori promou el llibre 'Vila-real, arte y patrimonio', un recorregut en fotos i textos pels elements patrimonials de la ciutat

dijous, 23 d'abril de 2015

L'Ajuntament de Vila-real, a través del Departament de Patrimoni, ha promogut l'edició del llibre Vila-real, arte y patrimonio, una cuidada publicació que recorre, a través de textos i fotografies, alguns dels exemples més destacats d'edificis, pintures, orfebreria o escultures de l'important conjunt patrimonial de la ciutat. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha volgut destacar la qualitat de la publicació i el treball realitzat tant pel doctor en Història, Jacinto Heredia, com pel fotògraf local, Lorenzo Ruzafa. El volum, amb un tiratge reduït d'un miler d'exemplars, s'ha editat amb l'objectiu de servir d'obsequi institucional i de promoció dels valors culturals i patrimonials de Vila-real.

En concret, el llibre Vila-real, arte y patrimonio arreplega 50 elements patrimonials de la ciutat, cadascun d'ells amb fotografia de Ruzafa i un text explicatiu d'Heredia. "Es tracta de 50 mirades sobre alguns dels exemples més significatius d'arquitectura, pintura o escultura que conformen el conjunt patrimonial vila-realenc, notable en nombre i excel·lent en els seus atractius", valora Obiol. D'aquesta manera, la publicació inclou elements patrimonials com el retaule de Sant Jaume de Paolo de San Leocadio, el pont medieval, l'Ecce Homo de José Ortells, l'Hostal del Rei o el retaule ceràmic de la Puríssima, entre d'altres "béns d'interés cultural, edificis catalogats i peces d'incalculable valor que podem observar passejant pels nostres carrers, camins o museus".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es