Inici -> Aplec de temps lliure (borrar)

L'Aplec d'Estiu ofereix 550 places per a xiquets i xiquetes i incorpora per primera vegada el servei de desdejuni

dimarts, 28 d'abril de 2015

Mónica Àlvaro presenta el Aplec d'estiu 2015

L'Aplec d'Estiu ofereix enguany un total de 550 places per als xiquets i xiquetes i incorpora, per primera vegada, el servei de desdejuni. El nou esmorzar, que es farà de 8.00 a 9.00 hores, se suma a l'opció del menjador ja oferida des de 2013 en aquesta escola lúdica per als mesos de juliol i agost impulsada per la Regidoria de Serveis Socials. 

"Complim 27 anys d'Aplec i ho fem creixent i avançant", explica l'edil de l'àrea, Mònica Àlvaro, qui detalla que, al llarg d'aquesta legislatura, s'han ampliat el nombre de places així com els serveis oferits. Així, el 2011, a l'inici de la legislatura, es van ampliar les places fins arribar a les 600, "amb la intenció que cap xiquet i xiqueta es quedara sense Aplec". El 2012, i aprofitant que es commemoraven els 25 anys del programa, es van portar a terme un gran nombre d'activitats lúdiques especials. A partir de 2013, l'Aplec va començar a oferir el servei de menjador i "vam ser la primera localitat que, mitjançant una escola lúdica i integradora, assegurava que els xiquets i xiquetes de Vila-real, en situació de risc o víctimes de violència de gènere, tingueren un menjar gratuït al dia". Finalment, l'any passat es va ampliar la durada de l'Aplec, que es va obrir també a l'agost "per a seguir garantint una correcta nutrició als menors derivats dels Serveis Socials i en risc d'exclusió", afegeix Àlvaro. 

"Enguany hem continuat treballant per a millorar aquest servei. De manera que, a més d'incorporar el desdejuni, ara tots aquells que reben una pensió no contributiva també poden acollir-se a les bonificacions de l'Aplec sempre que la pensió no supere el salari mínim interprofessional. "El benestar dels nostres xiquets i xiquetes ens preocupa i molt a Vila-real; per això volíem tenir les màximes garanties possibles i vetlar pel benestar dels més menuts aprofitant que tenim mecanismes com aquest Aplec, una escola lúdica, participativa, oberta a la ciutadania i integradora que vetla pel benestar físic de tots els xiquets i xiquetes de la ciutat". 

L'Aplec d'Estiu es realitzarà en tres torns: del 6 al 17 de juliol; del 20 al 31 de juliol i del 3 al 14 d'agost. Els xiquets del primer i segon torn realitzaran les activitats als col·legis Pasqual Nácher i Botànic Calduch, mentre que els del tercer torn ho faran en el Botànic. El preu és de 20 euros la quinzena sense tenir en compte les bonificacions, que van del 50% al 100%, segons els casos. El preu per dia del desdejuni és d'1 euro i el del menjador, de 3,60. Es poden acollir a les bonificacions del 50% de tots els serveis de l'Aplec les famílies nombroses, persones amb discapacitat igual o superior al 33% i membres de la unitat familiar que estiguen a l'atur des de fa més d'un any. A més, existeix una gratuïtat total dels serveis en aquells casos de xiquets i xiquetes víctimes de violència de gènere, derivats per tècnics de Serveis Socials i famílies on tots els membres de la casa estan sense prestació des de fa més de dos anys. Del 1 al 28 de maig els interessats poden inscriure els seus fills a la pàgina web municipal i la preinscripció presencial es realitzarà del 25 al 28 de maig al Centre Social.

"En definitiva, l'Aplec ha crescut en qualitat durant aquesta legislatura i ha servit com a eina clau, integradora i de lluita contra la pobresa infantil fent de Vila-real un exemple a seguir pel que fa a la cura dels més menuts i menudes", conclou Àlvaro.

Pots inscriure't en línia en l'apartat de Serveis Socials

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Aplec d'estiu 2015
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es