Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real tanca unes festes en honor a sant Pasqual marcades per la massiva participació en tots els actes

tornar Imprimir

dilluns, 18 de maig de 2015

Junta de Festes, Festes, Sala de premsa

Balanç de les festes de Sant Pasqual 2015

Vila-real tanca unes festes en honor a sant Pasqual marcades per la massiva participació en tots els actes

Un animat correfocs i el tradicional castell de focs artificials van posar anit el punt i final a unes festes en honor a sant Pasqual marcades principalment per la "massiva participació" en els més de 250 actes que la Junta de Festes, penyes i entitats havien preparat en homenatge al patró de la ciutat. El regidor de Festes, Xus Sempere, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han fet hui un balanç molt positiu de les festes patronals.

En aquest sentit, el president de la Junta de Festes ha donat a conéixer algunes de les xifres que demostren el gran volum de treball i participació dels actes. En total, s'han arribat a utilitzar 53 escenaris per a actuacions musicals i altres esdeveniments i s'han desplegat més de 15.000 cadires al llarg dels 10 dies de festa. Entre els esdeveniments amb major nombre d'assistents destaca el 72é Concurs de paelles per a penyes, amb més de 2.500 penyistes, "una xifra que demostra que una cita gastronòmica que estava disminuint, amb la nova ubicació al centre de la ciutat, no només podem dir que està plenament consolidada sinó que, amb tota seguretat, continuarà creixent". 

Colás també s'ha mostrat satisfet per aconseguir dos dels objectius marcats per a millorar l'ofrena a sant Pasqual. "Pel que fa a la recuperació de la tradició del garbonet de llenya, hem aconseguit que foren més d'un centenar els que es van repartir entre les persones que es van desplaçar durant tota la setmana a la Casa de la Festa i els que van lliurar el mateix dia de l'ofrena. D'altra banda, també estem satisfets perquè hem aconseguit millorar la coordinació de l'ofrena, fer-la més fluida, evitant la massificació prèvia que es donava en el punt d'eixida abans d'iniciar la marxa cap a la basílica", detalla. 

Pel que fa al capítol d'incidents, les festes de Sant Pasqual han transcorregut "sense incidències remarcables" al marge dels actes taurins, en els quals s'han produït nou ferits de diversa consideració. L'intendent general en cap de la Policia Local ha indicat que les 48 queixes registrades per molèsties de penyes s'han pogut solucionar sense haver de formalitzar cap denúncia. "Una altra de les dades positives d'aquestes festes és que totes les penyes estaven registrades, la qual cosa vol dir que, cada vegada, és major la conscienciació dels penyistes per estar inscrits al registre", ha destacat Nieto. En l'apartat de les denúncies, hi ha hagut una denúncia per conduir sota els efectes de l'alcohol, dos per droga, una per venda ambulant i cap per venda de productes pirotècnics no autoritzats. 

Un altre dels balanços positius que deixen les festes de Sant Pasqual es refereix a la difusió del programa de festes. A més dels 12.000 llibrets repartits en els primers dies a la Casa de la Festa, suma les descàrregues des del web municipal i les visites a la versió mòbil elaborada pel Departament de Noves Tecnologies, s'han arribat a les 20.507 visites i 11.230 usuaris únics.

Finalment, el regidor de Festes ha volgut agrair, un any més, a la Junta de Festes i la Comissió de Penyes així com Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i als diferents departaments municipals "l'excel·lent treball realitzat en festes".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es