Inici

Vila-real posa en marxa el Sistema d'Informació Territorial per a facilitar a la ciutadania l'accés a les dades urbanístiques

tornar Imprimir

dimarts, 19 de maig de 2015

Noves tecnologies, Sala de premsa, Urbanisme, Ajuntament

Emilio M. Obiol presenta el Sistema d'Informació Territorial

Vila-real posa en marxa el Sistema d'Informació Territorial per a facilitar a la ciutadania l'accés a les dades urbanístiques

L'Ajuntament de Vila-real ha post en marxa el Sistema d'Informació Territorial, que posa a l'abast dels ciutadans, promotors, empreses i qualsevol persona interessada, tota la informació territorial sobre parcel·les, illes, usos del sòl o dades cadastrals de totes les finques de l'espai urbà consolidat. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha presentat aquest matí el servei, accessible des del web municipal o directament en l'adreça http://sit.vila-real.es, desenvolupat en col·laboració entre el Departament d'Urbanisme i el de Noves Tecnologies i que suposa, en paraules de l'edil, "un exercici de màxima transparència i un instrument de primera magnitud per a facilitar l'accés a les dades i agilitar tràmits". 

El SIT permet la navegació en diverses capes (mapa i satèl·lit, a través de Google, i cartografia tant del cadastre com del planejament urbanístic vigent). Localitzada la parcel·la, solar o edifici respecte al qual se cerca la informació, ja siga a través dels mapes o amb el cercador que facilita el web, l'usuari pot seleccionar i obtenir les dades que requereix: des de la classificació del sòl en aquesta parcel·la a les normes urbanístiques aplicables en cada cas o les àrees de repartiment, elements protegits en el PGOU o dades cadastrals. En aquest últim cas, a més, la informació incorpora l'enllaç directe a la pàgina web del Cadastre i permet també la descàrrega i impressió de la fitxa cadastral de cada finca. "Tot això es fa, per descomptat, garantint al màxim la protecció de dades personals", puntualitza l'edil. 

"A l'Ajuntament de Vila-real existia un dèficit important de serveis d'aquest tipus, que garanteixen de manera telemàtica l'accés ràpid i directe a informació de base territorial. Es tracta d'instruments que fa temps que s'utilitzen en altres administracions i que, no obstant això, en el consistori vila-realenc seguien sense oferir-se. Amb el SIT omplim aquest buit, en la línia de màxima transparència i de facilitar al màxim l'accés de la població a la informació rellevant en matèria territorial, com es va fer ja amb la publicació en el web municipal de les Normes urbanístiques, que incomprensiblement tampoc estaven publicades en aquest Ajuntament", recorda Obiol.

El regidor ha volgut agrair de manera expressa el treball realitzat pels departaments d'Urbanisme i Noves Tecnologies per a fer possible la posada en marxa del servei.
El Sistema d'Informació Territorial ofereix en aquest moment les dades de l'àrea urbana consolidada, encara que la voluntat del departament és seguir ampliant l'abast del servei a tot el terme municipal, així com incorporar altre tipus d'informació en col·laboració amb Serveis Públics Vila-real per a millorar l'atenció a la ciutadania. "Es tracta d'un servei d'una gran utilitat, que porta darrere un treball minuciós i molt important, per a oferir als veïns i veïnes de Vila-real un instrument que els permetrà accedir de manera ràpida i directa a informació de tipus territorial que fins ara era de més difícil accés", conclou Obiol.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es