Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El centre cívic María de Luna serà la seu de Participació Ciutadana i delegació de Serveis Socials al barri del Pilar

dimecres, 20 de maig de 2015

Àlvaro i Ochando presenten els nous serveis al centre cívic Maria de Luna

El centre cívic Maria de Luna, situat a la cantonada del carrer de María de Luna amb Martí l'Humà al barri del Pilar, serà la seu de la Regidoria de Participació Ciutadana i una delegació de Serveis Socials a la zona nord de la ciutat. Així ho han anunciat l'edil de Serveis Socials, Mònica Àlvaro, i el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, qui han assenyalat que es posa a disposició de la població "un centre que hem condicionat, amb recursos municipals, per a acostar-lo i oferir diversos serveis a la ciutadania". 

D'aquesta manera, els veïns i veïnes del barri del Pilar que necessiten algun tràmit dels Serveis Socials seran atesos per personal tècnic del departament municipal i evitaran així desplaçar-se fins al Centre Social, situat al carrer de Josep Ramon Batalla. En referència a les demandes més habituals en aquesta zona de la ciutat, l'edil indica que "sobretot hi ha moltes sol·licituds relacionades amb la dependència". "Així descentralitzem serveis i aproximem l'administració i la gestió dels Serveis Socials als barris. Una política que, evidentment, ens agradaria estendre a cada zona de la ciutat, encara que ara per ara no disposem de pressupost suficient per a poder portar-la a terme", ha afirmat Àlvaro. El centre també serà la seu permanent de l'associació de majors del barri del Pilar, que disposarà a més d'altres estances per a poder organitzar activitats i celebrar reunions amb altres entitats cíviques. 

Per la seua banda, l'edil de Participació Ciutadana s'ha mostrat molt satisfet per comptar amb un espai propi per a la Regidoria. "Evidentment l'atenció a les persones des del departament ha estat constant i diària des de l'Espai Jove, però crec que és just dignificar el gran treball que s'ha fet des del departament en aquests últims anys, amb un despatx independent tant per als tècnics com per a la mateixa Regidoria. I no tant per la seua funcionalitat sinó per donar visibilitat a un departament que del no-res ha crescut fins a marcar la línia política de tot un govern", expressa el regidor, qui ha detallat que el local també serà un punt de reunió i trobada de diferents associacions "per a crear un espai d'intercanvi d'experiències i activitats intergeneracionals al mateix temps que dinamitzem encara més el barri". Àlvaro ha avançat també que, pròximament, es publicarà la plica per a la concessió de la cafeteria del local, "totalment equipada". 

El centre Maria de Luna, situat al barri del Pilar, al costat de l'agència de lectura i enfront del centre de salut, va ser inaugurat fa quatre anys, poc abans de les eleccions municipals de 2011, encara que mai va arribar a obrir-se. "Igual que altres edificis que van ser inaugurats per l'anterior govern del PP sense dotar-los dels recursos materials i humans necessaris, nosaltres hem hagut de donar una solució a aquest local", recorda l'edil, qui ha detallat que l'obertura d'aquest edifici, de propietat municipal, arriba després de "molt de treball" i diverses reunions mantingudes amb la Conselleria de Benestar Social, qui va denegar la posada en marxa d'aquest edifici com un segon centre especialitzat d'atenció a majors (CEAM) com el de l'Olivereta. Segons Àlvaro el conseller els va informar que, l'anterior equip de govern del PP "va anunciar que farien un nou CEAM a Vila-real quan des de Conselleria no s'havia autoritzat".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es