Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

El projecte Mediem 'gradua' la primera promoció d'alumnes mediadors i lliura els diplomes als participants del primer curs

tornar Imprimir

dijous, 4 de juny de 2015

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa, Educació

Cloenda de Mediem 2015_2

El projecte Mediem 'gradua' la primera promoció d'alumnes mediadors i lliura els diplomes als participants del primer curs

El projecte formatiu Mediem, impulsat per l'Associació El Porc Espí, amb la col·laboració de la Regidoria de Solidaritat, Cooperació i Integració, ha graduat la primera promoció d'alumnes mediadors i lliurat els diplomes als participants del primer curs formatiu del programa. El projecte, dirigit a pares, mares i professors, té com a objectiu millorar la convivència als centres educatius de primària i secundària de la ciutat.

"Amb el programa Mediem hem aconseguit implicar la família en la millora de la convivència a l'aula", ha manifestat la psicopedagoga i directora del projecte, M. Emilia Mundina, qui explica que la intenció de la mediació "és canviar la visió del conflicte com una cosa negativa, que s'ha de sancionar, i transformar-la per una visió constructiva". "Nosaltres veiem el conflicte com una genuïna oportunitat de creixement personal i social si ho sabem resoldre de manera dialogant i pacífica", afegeix.

Al llarg d'aquest any escolar, aproximadament 40 persones han pogut finalitzar el programa complet Mediem, que consta de dos cursos acadèmics de 40 hores cadascun. Els integrants d'aquesta primera promoció d'alumnes han estat treballant enguany en un seminari especialitzat en la mediació escolar. En concret, han dissenyat un material especialitzat, orientat a mestres i professors que consta d'una sèrie d'activitats i pautes de treball dirigides a xiquets i xiquetes de 3 anys fins a adults, pares i professors. Totes elles seran adaptades a les característiques i necessitats pròpies de cada col·legi i institut. A més, també han estat participant activament com a mediadors als centres educatius que han estat requerits.

D'altra banda, prop de 30 persones han rebut també el seu diploma després d'haver finalitzat el primer curs acadèmic com a mediadors escolars. Els centres que participen en el projecte són Concepció Arenal, Cervantes, Escultor Ortells, José Soriano, Carles Sarthou, Fundació Flors, Verge del Carme, Angelina Abad, Francesc Tàrrega, Bisbe Pont, Miralcamp, Santa Maria i Botànic Calduch.

Les imatges del lliurament de diplomes, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Cloenda de Mediem 2015_1 Cloenda de Mediem 2015
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es